Χοντρά παιχνίδια ερήμην των επενδυτών;

Η σημερινή συνεδρίαση, αλλά και όσες πρόκειται να ακολουθήσουν από τη Τρίτη και μετά, δηλ. μετά την εισαγωγή των μετοχών της ΔΕΗ, θα είναι αυτές που θα χρωματίσουν και χαρακτηρίσουν την χρονιά που φεύγει γιατί είναι προφανές ότι κάτι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται διαδραματίζεται στο παρασκήνιο της Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εικόνα κατάρρευσης 35 μονάδων για τον Δείκτη, την πλειονότητα των μικρομεσαίων μετοχών, με συναλλαγές μόλις 38 εκατ. ευρώ, την τελευταία ημέρα εγγραφών της ΔΕΗ. Κύκλος διόρθωσης που ξεκίνησε με αφορμή τα γνωστά την πρώτη ημέρα των εγγραφών της Επιχείρησης.

Ενδιάμεσα, μόλις χθες, και μετά από αχαρακτήριστη αδράνεια των αρχών, σαφώς εκ των υστέρων, τίθεται σε επιτήρηση ο Ξιφίας ”μπλοκάροντας”, όπως λένε χρηματιστηριακοί παράγοντες, όσες ΑΧΕ ενδεχομένως συνεργάζονταν άμεση ή έμμεσα με την εταιρία.

Κάτι... ”βρωμάει” στην αγορά, καθώς ορισμένοι αναφέρονται σε χοντρό παιχνίδι εκβιασμών ένθεν και ένθεν, μόλις τρεις – τέσσερις συνεδριάσεις προτού εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της ΔΕΗ.

Και με τους σορτάκηδες να έχουν το πάνω χέρι σε μια αγορά που υπακούει πλέον μόνο στις αρνητικές ειδήσεις και φήμες.

Αναμφίβολα η σημερινή συνεδρίαση, αλλά και όσες πρόκειται να ακολουθήσουν από τη Τρίτη και μετά θα είναι αυτές που θα χρωματίσουν και χαρακτηρίσουν την χρονιά που φεύγει γιατί είναι προφανές ότι κάτι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται διαδραματίζεται στο παρασκήνιο της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v