Δεν έχει λήξει τίποτα

Στο γνώριμο πτωτικό μοτίβο κινείται η Σοφοκλέους, η οποία πλησιάζει τις 1.800 μονάδες. Μοναδική εξαίρεση η θετική συμπεριφορά της ΔΕΗ, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει η περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακά στο σημείο της στήριξης κινείται η αγορά, με συναλλαγές 9 εκατ. ευρώ, λόγω της υποχώρησης των μετοχών του τραπεζικού κλάδου. Η μετοχή της Eurobank διορθώνει προς τα 11,10 ευρώ, η Εμπορική προς τα 15,4, η Πειραιώς προς τα 6,02, η Alpha προς τα 12,44 και η Εθνική προς τα 14,02.

Από πλευράς 20άρη, κρατούν μόλις τρεις, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Ελληνική Τεχνοδομική. Η πίεση όμως των τραπεζικών, εξαιρούμενης της Eurobank, πραγματοποιείται με τις λιγότερες συναλλαγές των τελευταίων τεσσάρων συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων.

Αυτή είναι και η μόνη μέχρι στιγμής θετική ένδειξη που καταγράφεται, μένει να επιβεβαιωθεί όμως και στο υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Από τους κλαδικούς δείκτες μόνο αυτοί της ”διαχείρισης ακίνητης περιουσίας”, ”λιανικού εμπορίου” και ”τροφίμων-ποτών” κατέγραφαν οριακά έστω κέρδη γύρω στις 12:00, στιγμή που ο δείκτης υποχώρησε προς τις 1828 μονάδες, ποσοστό 0,86% τη στιγμή που ο DAX αντιδρούσε κατά 0,31% ο δε CAC με 0,90%.

Ακόμη μια αναντίστοιχη των ευρωπαϊκών συνεδρίαση για τη Σοφοκλέους. Παρόλα αυτά όπως φαίνεται από συγκεκριμένες…μετοχές, τα ”επενδυτικά σχήματα” αναμένουν την έκβαση της μάχης ”αγοραστών-πωλητών” στα blue chips, προκειμένου να κινηθούν ανάλογα.

Μεταξύ τους, κοινή είναι η πεποίθηση, πως αν και σε πτωτική φορά η αγορά, χρωστά μια τελευταία για φέτος αντίδραση. Εύλογο το ενδιαφέρον για τη συνέχεια, για το εάν θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v