Δεν επαρκεί το... ρεύμα της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ, παρά τη σημαντική άνοδο της μετοχής, δεν επαρκεί να τροφοδοτήσει την ανοδική τάση στο ΧΑ, καθώς πιέζονται οι τράπεζες, αλλά και οι τηλεπικοινωνίες με τον ΟΤΕ να καταγράφει απώλειες 2%. Στο 1/7 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έχει ρεύμα η ΔΕΗ, δεν μπορεί όμως να διαμορφώσει γενικότερη τάση, καθώς οι τράπεζες υποχωρούν. Περισσότερο η Alpha με συναλλαγές 45.000 τεμαχίων (13.45΄) πιέζεται προς τα 12,14 ευρώ, όπου υπάρχει ένα ανατροφοδοτούμενο ”φράγμα” 5.000 μετοχών.

Με συναλλαγές 14.000 τεμαχίων, η Εμπορική υποχωρεί προς τα 15,14 ευρώ, ενώ Εθνική και Eurobank υποχωρούν με μικρότερες απώλειες. Η μετοχή του ΟΤΕ μεταξύ 9,6 – 9,7 ευρώ, δεν δικαιολογεί την αυξημένη εμπορευσιμότητα και το περίπου - 3% της Intracom.

Η μετοχή της Vodafon/Panafone υποχωρεί προς τα 5,56 ευρώ, ενώ στην Coca – Cola έχει από την Παρασκευή διαμορφωθεί αγοραστική τάση από τα 13,4 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ με κέρδη προς τα 9,9 ευρώ, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι με τη ΔΕΗ θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο των... μετοχοποιήσεων.

Με τον FTSE 20 να υποχωρεί προς τις 882 μονάδες, ”παλεύει” να κρατήσει τις 200 μονάδες ο Mid Cap 40, δείκτης που καταγράφει τις σημαντικότερες απώλειες στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.

Η επιφυλακτικότατα των παικτών επιβεβαιώνεται και από τον συγκριτικά χαμηλό τζίρο, καθώς οι εξελίξεις είναι πολλές και σύνθετες όπως και τα θέματα – προβλήματα που τις πυροδοτούν αυτή την εβδομάδα.

Θα πρέπει όμως τεχνικά να κρατήσει τις 1.805 μονάδες ο Δείκτης και να μην χρειαστεί να επιβεβαιωθεί η χαμηλότερη στήριξη των 1.780 μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Η εικόνα της αγοράς, όπως διαμορφώθηκε τη περασμένη εβδομάδα, δείχνει πως υπάρχει στροφή σε βραχυπρόθεσμη πτωτική πορεία, το οποίο παραπέμπει στο χαμηλό μεταξύ 1.800 – 1.830 μονάδων, ενώ ως επόμενο πτωτικό σημείο στήριξης θεωρείται το επίπεδο των 1.760 μονάδων, αναφέρει ο κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου της Euroxx ΑΧΕΠΕΥ.

Σε αυτή τη περίπτωση η μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση θα σημειώσει και τη μεγαλύτερη διόρθωση, συμπληρώνει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αγορές ήδη, επισημαίνει ο κ. Τριανταφύλλου, παρατηρείται μια αλλαγή της τάσης, η οποία θα επηρεάσει παράλληλα και την ελληνική αγορά, ενώ σε γενικές γραμμές για να κινηθεί ανοδικά η Σοφοκλέους, θα πρέπει να δούμε τις τράπεζες να κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση με προϋπόθεση όμως, την αύξηση του όγκου συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v