Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα την Τετάρτη

Με το νέο κώδικα βιβλίων και στοιχείων, τα στοιχεία για την ποιότητα των ελληνικών εξαγωγών, τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή, τον δανεισμό των ελλήνων εφοπλιστών, αλλά και με αρκετά εταιρικά νέα ασχολείται ο οικονομικός τύπος την Τετάρτη.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα την Τετάρτη
Ο νέος Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η ποιότητα των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και αρκετές εταιρικές ειδήσεις απασχολούν μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πρωτοσέλιδα την Τετάρτη.

Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων: ”Ετοιμος ο νέος κώδικας των φορολογικών στοιχείων” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της Ναυτεμπορικής, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Χρηματιστήριο σχολιάζοντας ”καταργείται από το 2003 η… γραφειοκρατία”. Με ειδικό ένθετο καλύπτει το θέμα η Εξπρές, ενώ ειδικό αφιέρωμα έχει και το Κέρδος. Για ”λιγότερη εφορία” κάνει εξάλλου λόγο το Βήμα.

Αγροτικές εξαγωγές: ”Εξαγωγές β΄ κατηγορίας” είναι ο τίτλος της Εξπρές, η οποία στον υπότιτλο μας πληροφορεί ότι ”στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει τις εξαγωγές της στα αγροτικά προϊόντα. ”Τα αγροτικά η ραχοκοκαλιά των εξαγωγών μας” είναι ο σχετικός τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Κέρδος.

Ευρώπη- ΟΑΕΔ: ”Υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση ο ΟΑΕΔ”, είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής, ενώ για ”κίτρινη κάρτα στον ΟΑΕΔ” κάνει λόγο η Ημερησία, με την Εξπρές να αναφέρεται επίσης στο θέμα.

Ολυμπιακή:Ολυμπιακή: Επιστρέφει ενισχύσεις 194 εκατ. ευρώ”, γράφει η Ναυτεμπορική. ”Οριστικά 194 εκατ. ευρώ οι επιστροφές στο δημόσιο” τιτλοφορείται η Εξπρές, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής. Η ”καμπάνα” της Κομισιόν επιταχύνει τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος του Βήματος Ανάπτυξη.

Ελληνες εφοπλιστές: ”18,9 δισ. δολ. τα δάνεια των ελλήνων εφοπλιστών” γράφει η Ημερησία, ενώ μας πληροφορεί ότι ο ετήσιος δανεισμός φτάνει τα 3 δισ. δολ. και γίνεται από 49 ελληνικές και ξένες τράπεζες. ”Στα 3 δισ. δολ. η χρηματοδότηση στη ναυτιλία”, είναι ο τίτλος του Κέρδους.

Ομόλογα- ΥΠΕΘΟ: ”Την απευθείας διάθεση κρατικών τίτλων στους μικροεπενδυτές εξετάζει το ΥΠΕΘΟ”, γράφει η Καθημερινή, με τον κυρίως τίτλο του πρώτου της θέματος να χαρακτηρίζει την κίνηση ”έξοδο αποταμιευτών”. Στο οπισθόφυλλό της η εφημερίδα προσθέτει ”στο περιθώριο τα μετοχικά το Νοέμβριο”.



Καρατζάς: ”Ανάπτυξη και μετά το 2004 με 7 πρωταθλητές” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, ενώ αισιόδοξο εμφανίζει τον κ. Καρατζά και το σχετικό θέμα της Εξπρές με τίτλο ”αναζητούνται νέοι δρόμοι”.

Moody’s –Ελλάδα: ”Καλός μαθητής αλλά αδύνατη στο ασφαλιστικό η Ελλάδα, λέει η Moody’s” αναφέρει η Καθημερινή.

Αλεξάκης- προοπτικές: ”Αλεξάκης: Αισιόδοξες οι προοπτικές για το ΧΑ” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου”.

Eurobank- Carrefour: ”Ο όμιλος Eurobank Αγόρασε 16 υποκαταστήματα της Carrefour” τιτλοφορείται σχετικά η Καθημερινή.

Εθνική- διαπραγματευτές: ”Πρώτη η Εθνική στους ειδικούς διαπραγματευτές” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ ο υπότιτλος αναφέρει ότι ”ακολουθούν Eurobank και Alpha.

Αγροτική- επέκταση: Στη Ρουμανία εισβάλει η Αγροτική είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

Πώληση Sportime: ”Διακόπηκαν οι επαφές Λυμπέρη- Ανδρουλιδάκη”, γράφει το Χρηματιστήριο.

ΑΝΕΚ: Στη ρυθμιστική αρχή καταφεύγει η ΑΝΕΚ” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ για ”πόλεμο ΑΝΕΚ- Στρίντζη στη γραμμή Πειραίας- Χανιά” κάνει λόγο το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v