Κέρδη για τους… ”υποτιμητές”;

Η χθεσινή συνεδρίαση, ήταν μία δυναμική επανεμφάνιση των γνωστών ”υποτιμητών” της αγοράς, που πόνταραν σε υποχώρηση, δανείστηκαν από την ΕΤΕΣΕΠ με χαμηλό επιτόκια και θα είχαν κάθε λόγο και όφελος να κλείσουν σήμερα - αύριο τις short Θέσεις τους με σημαντικές υπεραξίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πολύ μεγάλες σε σύντομο χρονικό διάστημα οι απώλειες του Dow, σε σημείο που να… προκαλούν για τεχνικής μορφής αντίδραση.

Μια καλή αφορμή θα μπορούσε να είναι η ανάληψη του υπουργείου οικονομικών από τον σκληροπυρηνικό μηχανοδηγό των αμερικανικών σιδηροδρόμων, J. Snow.

Στην εν πολλοίς προεξοφλημένη τεχνική και μόνο αντίδραση των αγορών και στην εκ νέου ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου ποντάρουν και όσοι στη Σοφοκλέους προσβλέπουν στο… δώρο των Χριστουγέννων.

Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος της ΔΕΗ αποτελεί όχι τόσο τυπικής, όσο κυρίως ουσιαστικής σημασίας κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες. Εάν μάλιστα ορισμένοι θεσμικοί θεωρήσουν ότι πέριξ των 10,2 ευρώ θα πρέπει να αρχίζουν να αγοράζουν ΟΤΕ εξασφαλίζεται μία εστία αντίδραση για τον FTSE 20.

Αν και όλο το παιχνίδι θα πρέπει μέχρι τη συνεδρίαση της Παρασκευής να σηματοδοτηθεί από την ”καρδιά” του τραπεζικού συστήματος.

Μένει να επιβεβαιωθεί μετά τις 11.30 η ανθεκτικότητα ή όχι των 1.780 μονάδων, η δυνατότητα της αγοράς να ”κρατήσει” τις 1.800 μονάδες.

Ευελπιστείται πως δεν θα ακολουθηθεί- όπως τι τελευταίες δύο συνεδριάσεις- προσπάθεια αντίδρασης στην αρχή της ημέρας με τα καταστροφικά στη συνέχεια, γνωστά, αποτελέσματα .

Ούτως ή άλλως, η χθεσινή συνεδρίαση, ήταν μία δυναμική επανεμφάνιση των γνωστών ”υποτιμητών” της αγοράς, που πόνταραν σε υποχώρηση, δανείστηκαν από την ΕΤΕΣΕΠ με χαμηλό επιτόκια και θα είχαν κάθε λόγο και όφελος να κλείσουν σήμερα - αύριο τις short Θέσεις τους με σημαντικές υπεραξίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v