Ο οικονομικός τύπος της Τρίτης

Με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, το μέλλον της Ολυμπιακής, τη νέα δημοσιευμένη λίστα των φοροφυγάδων, τη μείωση των επιτοκίων από την Εθνική και την έρευνα της ICAP για… business στα Βαλκάνια ασχολούνται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης, χωρίς να λείπουν τα επιχειρηματικά νέα.

Ο οικονομικός τύπος της Τρίτης
Τα βελτιωμένα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου, ο απόηχος της β΄ μετοχοποίησης της ΔΕΗ, η νέα λίστα φοροφυγάδων που δόθηκε στη δημοσιότητα βρίσκονται μεταξύ άλλων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του οικονομικού τύπου σήμερα, Τρίτη.

Ελληνική οικονομία- πληθωρισμός: ”Με 3,6% έτρεχε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο είναι ο σχετικός τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής, ενώ στο θέμα αναφέρεται και η Ημερησία. ”Στο 3,45 θα κλείσει φέτος ο πληθωρισμός” γράφει η Ναυτεμπορική, με τον υπέρτιτλο να αναφέρει ”ενώ η ανάπτυξη κινείται με ρυθμό 4%”. Για ”μικρή ανάσα” κάνει λόγο το Κέρδος.

ΔΕΗ- μετοχοποίηση: ”Εντονο ενδιαφέρον των επενδυτών χθες για τη ΔΕΗ” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, ενώ ”ΔΕΗ: υπερκάλυψη δημόσιας εγγραφής 5,6 φορές” είναι ο τίτλος της Καθημερινής. ”θεσμικοί: Επιτυχημένη η 2η μετοχοποίηση της ΔΕΗ” γράφει το Κέρδος.

Εθνική- επιτόκια: ”Μείωσε τα επιτόκια η Εθνική” τιτλοφορείται το Χρηματιστήριο, ενώ ”ζητείται διέξοδος για τους αποταμιευτές” είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής και ”σημαντική μείωση των επιτοκίων από την Εθνική” αυτός της Ημερησίας. Στο θέμα αναφέρεται ακόμη το πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής.

Φορολογία: Διαπόμπευση επιχειρήσεων πριν την τελεσιδικία αναφέρει ο υπέρτιτλος του Κέρδους, με τον κύριο τίτλο να γράφει για ”λίστα φοροφυγάδων για παραδειγματισμό”, αναφερόμενος στην κατάθεση στη Βουλή από το ΥΠΕΘΟ νέας λίστας φοροφυγάδων. ”Φοροδιαφυγή με ονοματεπώνυμο” τιτλοφορείται σχετικά το Βήμα Ανάπτυξη. Στο θέμα αναφέρεται και η Οικονομική Ελευθεροτυπία, επισημαίνοντας τους ”κύριους τομείς λαθρεμπορίας”.

Ολυμπιακή: ”Μονόδρομος η συρρίκνωση της Ολυμπιακής” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του Βήματος Ανάπτυξη, ενώ για ”δύο σενάρια διαδοχής” κάνει λόγο η Ημερησία, με τον υπέρτιτλο να σημειώνει ότι η απόφαση της Ντε Παλάθιο να επιστραφούν 200 εκατ. στο δημόσιο επιταχύνει τις εξελίξεις. ”200 εκατ. ευρώ” το πρόστιμο από την Κομισιόν, γράφει το Κέρδος.

Ερευνα – Βαλκάνια: ”Τι έλκει τους έλληνες στα Βαλκάνια” είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος στο οπισθόφυλλο της Καθημερινής, ενώ την… απάντηση δίνει ο υπότιτλος αναφέροντας ”πωλήσεις και φθηνό εργατικό δυναμικό κριτήρια για την παρουσία επιχειρήσεων σύμφωνα με έρευνα της ICAP”. ”Οι ελληνικές εταιρίες κερδίζουν τα Βαλκάνια” αναφέρει το Χρηματιστήριο, ενώ το θέμα απασχολεί την πρώτη σελίδα της Ημερησίας και του Κέρδους.

Μάρμαρα Δράμας: Κοινοπρακτικό δάνειο από τα μάρμαρα Δράμας είναι ο τίτλος της Καθημερινής.

Ξιφίας: ”Ελλειψη ρευστού ταλαιπωρεί τον Ξιφία”, γράφει το Χρηματιστήριο προσθέτοντας ”τι σχεδιάζει για να αντιμετωπίσει την κρίση”.

Elmec- Μινιόν: ”Στην Elmec το 100% του Μινιόν” είναι ο σχετικός τίτλος του Χρηματιστηρίου, με τον υπότιτλο να σημειώνει ότι ”κατέχει και το 60% του factory outlet”.

Fashion Box- εισαγωγή: Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια εγγραφή της εταιρίας για εισαγωγή της στην παράλληλη αγορά μας πληροφορεί το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v