Στο άρμα του ΟΤΕ η Σοφοκλέους

Δικαιώνει απόλυτα ο ΟΤΕ τόσο με τις συναλλαγές όσο και με την πορεία της μετοχής, αυτούς που, έστω και βραχυπρόθεσμα, τοποθετούνται. Εάν εκτιμηθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών πράξεων πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό ξένων που ”βλέπουν” αντίδραση της μετοχής πέραν των 11,5 ευρώ, θα πρέπει να θεωρηθεί πιθανή η ανταπόκριση και ορισμένων εγχώριων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δικαιώνει απόλυτα, τόσο με τις συναλλαγές, όσο και με την πορεία της μετοχής του ο ΟΤΕ, αυτούς που έστω και βραχυπρόθεσμα τοποθετούνται.

Εάν εκτιμηθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των πράξεων χθες πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό ξένων που προσβλέπουν σε αντίδραση της μετοχής πέραν των 11,5 ευρώ, θα πρέπει να θεωρηθεί πιθανή στη συνέχεια η ανταπόκριση και ορισμένων εγχώριων.

Είναι προφανές, ότι ένα front running από τα χθεσινά επίπεδα των 10,4 ευρώ και έν αναμονή της ενεργοποίησης διαδικασίας αγοράς μετοχών από τη διοίκηση του Οργανισμού, μπορεί να τελεσφορήσει μόνο στον ΟΤΕ.

Αυτό γιατί το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεων επίσης ξένων στη μετοχή της Vodafone Panafon είναι στρατηγικής σημασίας επιλογή- που πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχουν λόγο να βγουν πωλητές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Αυτό δικαιολογεί και τη χαμηλή εμπορευσιμότητα της μετοχή της Vodafone.

Τα δύο θεσμικά χαρτιά κυρίως των ξένων, λόγω της αυξημένης συμμετοχής τους, δηλαδή η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελούν στρατηγικής σημασίας τοποθέτηση – επένδυση.

Στη μετοχή της ΔΕΗ για το λόγο που προαναφέραμε στο αρχικό μας σχόλιο, στη μετοχή του ΟΠΑΠ λόγω της διανομής του προμερίσματος, τον ερχόμενο Ιανουαρίου (μέχρι τις 20).

Αξιόλογη και η αντίδραση της μετοχής της 3Ε προς τα 13,8 ευρώ με συναλλαγές περίπου 26.000 τεμαχίων (μέχρι τις 12.15). Ο Γ.Δ. ενισχύεται κατά ),70% όσο και ο FTSE 20, ενώ ο μικρός 80άρης εμφανίζει σχεδόν διπλάσια απόδοση (+1,24%).

To ενθαρρυντικό από τεχνικής πλευράς, κάτι που διευκολύνει και τους ”παραγωγάδες” είναι η κίνηση του MK 40 και πάλι προς τα 204,2 ευρώ. Επαναφέρεται δηλαδή το προηγούμενο κανάλι προς τις 214 μονάδες για τον συγκεκριμένο δείκτη.

Συντριπτικά υπέρ των ανοδικών η σχέση έναντι των μετοχών με απώλειες, ενώ η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου εμφανίζει και σήμερα κέρδη και συναλλαγές. Σαν να προσπαθεί να προκαταλάβει θετικά τις εξελίξεις από το μέτωπο της Κοπεγχάγης η τράπεζα.

Είθε για τα συμφέροντα του ελληνισμού, η λύση να δίνει ουσιαστικό διέξοδο σε προβλήματα που τον ταλανίζουν από το 1974 και μετά .

Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζει και αυτή την εβδομάδα η μετοχή της ΕΛΓΕΚΑ, προς τα 7,7 ευρώ η Rainbow, σε απόσταση αναπνοής από το 1 ευρώ ο Maxim, ”εδραιώνει τα 3,12 ευρώ η Despec και συναλλαγές προς τα 0,98 ευρώ πραγματοποιούν οι ευρωσυναλλαγές.

Στα υπόψιν η για δεύτερη σερί αντίδραση του Μοχλού η υπέρβαση του 1 ευρώ για τον Στρίντζη, η αφύπνιση της Meticon, η Spider, η Τεχνική Ολυμπιακή, η Λαζαρίδης, ο ΟΛΘ και ορισμένων ακόμη.

Η μετοχή του ΔΟΛ (σηματωρός της βραχυπρόθεσμης τάσης) διακρίνεται και σήμερα για τις συναλλαγές, ενώ κινείται μεταξύ 2,74- 2,78 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v