Αντέχει η αγορά, θετικά νέα από ΗΠΑ

Η βελτίωση του κλίματος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στη Wall, ενδέχεται να συμβάλει στην ακόμα ευκολότερη απορρόφηση των όποιων κραδασμών εκδηλώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ήταν πλούσια σε φήμες και τεχνικά προβλήματα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συμμαζεύτηκε κάπως η προσφορά με συνδυασμένες αγορές (μεταξύ 15.40΄– 16.00΄) κυρίως μέσω δεικτοβαρών μετοχών.

Όπως αναμένονταν, το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης ανέλαβε σήμερα η Εθνική, για τη μετοχή της οποίας έχει αναφερθεί πως ολοκληρώθηκαν χθες οι ρευστοποιήσεις θεσμικών.

Γύρω στις 16.05΄η τιμή της μετοχής υπερέβη τα 14 ευρώ, ενώ παράλληλα περιορίζονταν προς τα 13,16 ευρώ οι απώλειες της ΔΕΗ.

Αποφασιστική και η διαδικασία απορρόφησης της προσφοράς στα 10.7 - 10,78 ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ, που και αυτή συνέβαλε στην ορθολογικοποίηση των αρχικά σημαντικότερων απωλειών του Δείκτη.

Το σημαντικό είναι ότι στη ΔΕΗ απορροφήθηκε πέριξ των 13 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς, κυρίως μικροεπενδυτών και όσον θεσμικών έσπευσαν να κατοχυρώσουν κέρδη περίπου 8%.

Επιβεβαιώνεται, έστω και μετά φημών και προσωρινής αναστολής, η ανθεκτικότητα των 1.805 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, με ότι θετικό μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τη συνέχεια, προς την περίοδο των εορτών.

Αναμφίβολα η σημερινή συνεδρίαση είχε... σασπένς, φήμες και θετικά μετά τις 16.00΄ νέα και ενδείξεις από τη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v