Δήλωση Χρηματιστηρίου για όμιλο Λαναρά

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την ένταξη μετοχών ομίλου εταιριών σε καθεστώς επιτήρησης, αναφέρει δήλωση του Χ.Α. σε απάντηση μίας εκ των φημών που κυκλοφόρησαν για τον όμιλο Λαναρά.

Δήλωση Χρηματιστηρίου για όμιλο Λαναρά
Εντάθηκε σήμερα η φημολογία γύρω από τις μετοχές, αλλά και τις γενικότερες δραστηριότητες του ομίλου Λαναρά, με απότέλεσμα την εκδήλωση σημαντικών πιέσεων στις τιμές των μετοχών του ομίλου.

Πρίν απο λίγη ώρα το Χρηματιστήριο πήρε θέση έναντι μίας εκ των φημών, που έκανε το ”γύρο” της αγοράς, δημοσιοποιώντας μεσω του συστήματος συναλλαγών, (και κατόπιν αιτήματος, ορισμένων ΑΧΕ, όπως επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο) οτι ”με αφορμή την έντονη φημολογία περι επιτήρησης μετοχών ομίλου εταιριών”, το Χρηματιστήριο δηλώνει οτι δεν έχει στοιχεία που να δικαιολογούν αυτή την εξέλιξη.

Εν τούτοις η φημολογία στην αγορά συνεχίζεται. Σύμφωνα με άλλες φήμες πιθανολογείται έρευνα φορολογικών και άλλων αρχών σε ΕΛΔΕ που κατα τους φημολογούντες επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την συναλλακτική δραστηριότητα συγκεκριμένων μετοχών της Σοφοκλέους. Ωστόσο άλλες πηγές υποβαθμίζουν το θέμα χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση ως κερδοσκοπικό ”παιχνίδι”, με σκοπό την επαναγορά θέσεων σε χαμηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v