Αποκαταστάθηκε το... black out στη ΔΕΗ (update)

Επανέρχεται σε διαπραγμάτευση η μετοχή της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε το ΧΑ, ενώ η λειτουργία της αγοράς παρατείνεται έως 16.30 και η περίοδος συναλλαγών στο κλείσιμο θα είναι από 16.30 έως 16.45. Το call auction των αγορών Β και Γ μεταφέρεται από τις 16.00 στις 16.30. Παράταση μισής ώρας και στο ΧΠΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επανέρχεται σε διαπραγμάτευση η μετοχή της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε το ΧΑ, ενώ η λειτουργία της αγοράς παρατείνεται έως 16.30 και η περίοδος συναλλαγών στο κλείσιμο θα είναι από 16.30 έως 16.45.

Το call auction των αγορών Β και Γ μεταφέρεται από τις 16.00 στις 16.30.

Επίσης, εξαιτίας της παράτασης της συνεδρίασης της αγοράς μετοχών κατά 30 λεπτά (16:30), η αγορά παραγώγων παρατείνει και αυτή τη συνεδρίαση της κατά μισή ώρα. Για όλα τα προϊόντα της αγοράς παραγώγων η διαπραγμάτευση θα σταματήσει στις 16:45 .

Στο μεταξύ σε τεχνικά προβλήματα που προκάλεσε η υπερφόρτωση των χιλιάδων μερίδων, ειδικότερα μικροεπενδυτών, αποδίδουν πηγές του Αποθετηρίου τη δημιουργία του όλου προβλήματος στη ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνεται από την πλευρά των αναδόχων της εγγραφής στην εγχώρια αγορά (Εθνική και Alpha Finance), η δισκέτα των μερίδων – επενδυτών διαβιβάστηκε χθες έγκαιρα στην κεντρική μερίδα του ΣΑΤ του Αποθετηρίου.

Όπως επιβεβαιώνουν και χρηματιστηριακοί παράγοντες οι οποίοι ανακίνησαν σήμερα το πρωί το όλο θέμα, αφ’ ης στιγμής περνούν μέσω της συνεδρίασης οι συναλλαγές και αφού παραλαμβάνονται κεντρικά από το Αποθετήριο, το πρόβλημα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι βαρύνει τους κυρίους αναδόχους.

Τόσο η Εθνική όσο και η Alpha Finance βεβαιώνουν και αποδεικνύεται άλλωστε και μέσω της χθεσινής συναλλαγής, που επαναλαμβάνουμε πέρασε μέσω του συστήματος του ΧΑ, πως έγκαιρα απέστειλαν όλο το σχετικό υλικό μια – μια ξεχωριστά κάθε μερίδα, ακόμη και του μικρότερου επενδυτή, στην αρμόδια υπηρεσία του χρηματιστηρίου.

Η αλήθεια είναι πως, όπως παραδέχονται τα στελέχη του ίδιου του Αποθετηρίου, ο αριθμός των μικρομεριδιούχων – επενδυτών ήταν μεγαλύτερος από αυτόν, τόσο της εγγραφής του ΟΠΑΠ όσο και της τελευταίας του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές με την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε πως σε περίπου 7.000 κωδικούς δεν είχαν καταχωρηθεί οι μετοχές που αναλογούσαν σε κάθε ένα επενδυτή ξεχωριστά.

Το ατυχές της όλης υπόθεσης είναι πως... διακωμωδείται για μια ακόμη φορά το χρηματιστήριο, η βιτρίνα της οικονομίας μας στους ξένους, σε μια εγγραφή που και τους αφορά άμεσα και που είναι μια από τις μετρημένες περιπτώσεις, όπου διαφημίζεται προς τα έξω το ελληνικό χρηματιστήριο.

ΣΗΜ. Είμαστε ίσως η μόνη αγορά της ευρωζώνης, με τα λιγότερα προβλήματα, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και όπως δήλωνε προχθές περιχαρής ο πρόεδρος του ΧΑ Παναγιώτης Αλεξάκης οι προοπτικές για τη Σοφοκλέους είναι αισιόδοξες. ”Κρείττον το σιγάν” έλεγαν οι πρόγονοί μας, αλλά που γνώση στους νεότερους για να ακολουθούν τη συμβουλή τους. Κρίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v