Στην Information Dynamics το 4% της LogicDis

Στους βασικούς μετόχους της Information Dynamics πέρασαν τα σημερινά πακέτα μετοχών της LogicDis, τα οποία ανήλθαν σε περίπου 3 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχούν σε περίπου 4% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Στην Information Dynamics το 4% της LogicDis
Στους βασικούς μετόχους της Information Dynamics πέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σημερινά πακέτα της LogicDis, τα οποία συνολικά ανήλθαν σε περίπου 3 εκατ. τεμάχια στην τιμή των 1,37 ευρώ.



Η μεταβίβαση αυτή ίσως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να σχετίζεται με τη συμφωνία που ανακοίνωσε προ ημερών η εισηγμένη, για την απόκτηση του ελέγχου αρχικά και την πλήρη εξαγορά σε δεύτερο χρόνο της Information Dynamics.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχική πρόθεση της διοίκησης της LogicDis ήταν η απορρόφηση της Information Dynamics, η οποία προέβλεπε την καταβολή τιμήματος, αλλά και την ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιριών.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν προχώρησε καθώς η απόφαση δεν επικυρώθηκε από τις γενικές συνελεύσεις της εταιρίας, λόγω της θέσης που είχαν λάβει ενάντια στην συγκεκριμένη απόφαση οι παλαιοί μέτοχοι της Computer Logic.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία ανακοίνωσε την εξαγορά της Information Dynamics και της Knowledge και προκειμένου να μην υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση από την αρχική συμφωνία, προχώρησε στην πώληση περίπου 3 εκατ. μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν στο 4% του μετοχικού κεφαλαίου της LogicDis, προς τους βασικούς μετόχους της Information Dynamics.

Με τον τρόπο αυτό, η διοίκηση επιδιώκει να μην υπάρξει μεγάλη μείωση της ρευστότητάς, ενώ οι μετοχές αυτές προέρχονται από την επαναγορά ιδίων μετοχών που είχε πραγματοποιηθεί κατά 4,5 εκατ. τεμάχια, φέρνοντας έτσι σημαντικά έσοδα στα ταμεία της εταιρίας.

Αντιόπη Σχοινά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v