Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση το ενδιαφέρον

Εν μέσω αντικρουόμενων φημών για πρόστιμα και lobbies ορισμένοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τάση και να μεταφέρουν το ενδιαφέρον προς την υγιέστερη υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ζητούμενο για σήμερα η εξασφάλιση του εύρους 1.818 – 1.830 μονάδων του Δείκτη, με τον ΟΠΑΠ να κλέβει την παράσταση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το βλέμμα και το αυτί στραμμένα προς στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου τελικά θα γνωρίζουμε περισσότερα για τις πραγματικές διαθέσεις των ισχυρών της αγοράς, παρακολουθούν οι ενεργοί παίκτες τα τεκταινόμενα.

Σαφής πλέον η προσπάθεια διαχωρισμού των μεν από τους δε, με ότι αυτό συνεπάγεται και στο ταμπλό.

Από την πλευρά των μεν, η Alpha με το ξεκάθαρα ανοδικό διάγραμμα της μετοχής της, προς τα 12,6 ευρώ, η Εθνική, το Hyatt, ο ΟΠΑΠ, ο Τηλέτυπος.

Στην πλευρά των δε, όσοι, καλώς ή κακώς, εμπλέκονται στην υφέρπουσα φημολογία.

Εκτίμηση ιστορικού και σεβάσμιου στελέχους της αγοράς είναι πως τηρουμένων των αναλογιών βιώνουμε μια εποχή ανάλογη αυτής του φθινοπώρου του ’96 (υπόθεση Μαγρίζου), που θυμόμαστε πόσο λυτρωτικά είχε λειτουργήσει, και επιδράσει για την Σοφοκλέους.

Οι αγοραστές στην Alpha είναι πολλοί για να μην είναι πραγματικοί, ενώ είναι ξεκάθαρο πως ποντάρουν στην προσέγγιση της μεσοπρόθεσμης περιοχής αντίστασης σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον που παράλληλα παρουσιάζει η Εθνική, ή ότι η μετοχή τη Hyatt τείνει προς την καταγραφή νέου υψηλού έτους με τζίρο, τη στιγμή που οι θεσμικοί σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τα προνόμια του προμερίσματος στον ΟΠΑΠ.

Στην περίπτωση του Οργανισμού γνωρίζουν οι διορατικοί αγοραστές πως ακόμη και στα σημερινά υψηλά, λόγω της καταβολής του προμερίσματος στην πρώτη εργάσιμη του νέου έτους, ισχυροποιείται η ανοδική φορά προς την υψηλή τιμή έτους.

Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ θα λέγαμε ότι το ”στοίχημα” αφορά όχι τόσο στο αν θα προσεγγιστεί το υψηλό 52 εβδομάδων, όσο στην ευχέρεια της διάσπασής του. Η μετοχή του ΟΠΑΠ είναι μια άριστη, για τις επόμενες δυο εβδομάδες, επιλογή καθώς διάγραμμα, αποτελέσματα και προμέρισμα ελαχιστοποιούν το ρίσκο της τοποθέτησης.

Σταθερά ανοδική και η μετοχή του Τηλετύπου, άλλης μιας σηματωρού στη Σοφοκλέους που δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη.

Στον αντίποδα, αντικρουόμενες είναι τόσο οι φήμες όσο και οι θεωρούμενες επιβεβαιωμένες έγκυρες πληροφορίες από κύκλους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το τι εντέλει θα συζητηθεί και αποφασιστεί την Πέμπτη.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, πάντως, αφορά στη συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται και θα ενταθεί με την αρχή του νέου χρόνου, στο να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Τεχνικά εμμένουμε στην προηγούμενη προσέγγιση της πλαγιοανοδικής κίνησης προς τις 1.830 μονάδες, επιμένοντας πως όποια απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την ερχόμενη Πέμπτη θα λειτουργήσει καταλυτικά τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και σε βάθος χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v