Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψώνισε από Wal Mart (και) η Σοφοκλέους

Η θετική ώθηση σε ευρωαγορές και futures της Wall από τo δ’ τρίμηνο της Wal-Mart εναθαρρύνουν τους αγοραστές να κάνουν την εμφανισή τους και στη Σοφοκλέους και απαλείφουν τις πιέσεις στα blue chips, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Εθνική. Σημαντικά κέρδη για MPB, Μυτιληναίο και ΔΕΗ.

του Θ. Σταυρόπουλου

Λίγο πριν τις 15:30 και με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να βρίσκονται κοντά στα υψηλά ημέρας και με αξιοσημείωτα κέρδη, η δύσκαμπτη Σοφοκλέους αποφάσισε να ακολουθήσει την αντίδραση, έστω και σε σχετική απόσταση.

Συνεχίζοντας να λείπουν οι βοήθειες από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους (ο FTSE μόλις και μετά βίας καταγράφει κέρδη 0,41%), θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι από τις 14:34 βρίσκεται σε εξέλιξη δισταχτική ανοδική αντίδραση.

Έστω και εάν η εικόνα στις μετοχές του 20άρη παραμένει μικτή.

Ασφαλώς και ξεχωρίζουν Μυτιληναίος και ΜΡΒ που καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 4%, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

Βέβαια και σήμερα τα περισσότερα βλέμματα προσηλωμένα στον τίτλο της ΕΤΕ που αργά αλλά σταθερά μαζεύει τις ενδο-συνεδριακές απώλειες και δείχνει διαθέσεις να γυρίσει και σε θετικό πρόσημο, ενώ το σχετικό ενδιαφέρον για Μεσαία και Μικρότερη Κεφαλαιοποίηση επιτρέπει η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο 3 προς 1.

Τεχνικά ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ο FTSE να κατορθώσει κλείσιμο τουλάχιστον υψηλότερα των 2.280 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v