Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο έναντι λευκού, σημειώσατε 2

Ας επιτραπεί στη στήλη να εκφράσει τα θερμότατα συγχαρητήριά της για την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίσατε χθες το ”πράσινο” των ευρωπαϊκών αγορών, το οποίο ουδόλως κατά τα φαινόμενα επισκίασε το ”πάλλευκο” της εγχωρίου. Είστε άξιοι, για μία ακόμη φορά, συγχαρητηρίων. Ακόμη και εάν τα κερδίσατε με την αποχή σας… λόγω χιόνος.

Πράσινο έναντι λευκού, σημειώσατε 2
Πολύ καλημέρα σας κυρίες και κύριοι!

Ας επιτραπεί στη στήλη να εκφράσει τα θερμότατα συγχαρητήριά της για την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίσατε χθες το ”πράσινο” των ευρωπαϊκών αγορών, το οποίο ουδόλως κατά τα φαινόμενα επισκίασε το ”πάλλευκο” της εγχωρίου.

Είστε άξιοι, για μία ακόμη φορά, συγχαρητηρίων. Ακόμη και εάν τα κερδίσατε με την αποχή σας... λόγω χιόνος.

Με την Αμερική κλειστή λόγω της ημέρας των Προέδρων (thanks, thanks) και με την ελληνική αγορά (Ποια; Πώς το είπατε αυτό;) ουσιαστικά ανενεργή, είτε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών είτε (και μάλλον ουσιαστικότερα) λόγω της γνήσιας, ανερυθρίαστης και σαφούς επιφυλακτικότητας για την πραγματοποίηση νέων τοποθετήσεων αλλά και για την αδυναμία που συνεπάγεται η τήρηση της στάσης αυτής, καλά κάνατε και κάτσατε σπίτι. Πού να τρέχεις τώρα, μέσα στα χιόνια, τους πάγους και τις λάσπες…

Ουσιαστικά οι συνεδριάσεις αυτές λογαριάζονται ως μη γενόμενες. Ούτε αφαιρούν ούτε προσθέτουν κάτι στην αγορά.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα που βγήκαν χθες, ”συμπαθή” έως ιδιαίτερα συμπαθή αυτά της ΕΧΑΕ, πλην όμως φοβούμαι ότι δεν θα είναι επαναλαμβανόμενα και βεβαίως ούτε και το α’ τρίμηνο θα είναι αντάξιό τους.

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους στα 91,0 εκατ. ευρώ το 2007, έναντι 58,1 εκατ. ευρώ το 2006, με αύξηση 57%, δεν μπορούν να αγνοηθούν. Είναι όμως και θα παραμείνουν πλήρως προεξοφλημένα και ακόμη δυστυχέστερα, με τα παρόντα επίπεδα συναλλαγών στο ”μαγαζί”, και δεν μπορούν να επαναληφθούν, τουλάχιστον ευχερώς.

Γενικώς, το α’ τρίμηνο στον χρηματοπιστωτικό τομέα δεν φαίνεται ότι θα είναι και ιδιαίτερα ισχυρό, κάτι που εμφανώς αντικατοπτρίζεται και στο ταμπλό… με τη βοήθειά σας.

Τώρα επιτρέψτε μου και μία μικρή παρότρυνση. Φιλική και άνευ δόλου: Αν δεν ανοίξει το ”Αμέρικα”, μην αφήσετε την εικόνα της Ευρώπης να σας δελεάσει. Υπομονή, το ταμπλό θα είναι και αργότερα…εδώ.

Ν.Γ.Δρόσος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v