Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΔΕΗ ”ζεσταίνει” τη Σοφοκλέους

”Παγωμένη” παραμένει η αγορά, με βασικούς δείκτες, μετοχές και συναλλαγές απλά να συντηρούνται. Υπεραπόδοση για την ΔΕΗ από τον FTSE 20 και ενδιαφέρον για μετοχές επιμέρους εταιρειών από τη μεσαία, χαμηλότερη αποτίμηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις συναλλαγές των 88 εκατ. ευρώ (14:08) αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό η εικόνα της αγοράς.

Με τον Γενικό Δείκτη οριακά χαμηλότερα των 4.330 μονάδων, τον FTSE 20 στο εύρος των 2.265-2.270 μονάδων και μια χαμηλού κόστους ”μόχλευση” να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εκ των πραγμάτων η σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένονταν διαφορετική, ωστόσο παρουσιάζει ενδιαφέρον για παράδειγμα η αρνητική εικόνα που διαμορφώνεται για τη μετοχή της Εθνικής, καθώς μετά την αρχική αντίδραση η τιμή υποχωρεί προς τα 38 ευρώ.

Αντιθέτως στα 18,70 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της Eurobank, στα 20,48 ευρώ η Alpha Bank, στα 10,10 ευρώ η Κύπρου και με οριακή διακύμανση η Marfin.

Με ”παγωμένες” τις όποιες εξελίξεις από τον επιχειρηματικό χώρο, η συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο ως προς τα επιμέρους.

Στο ”πακέτο” για παράδειγμα που έχει πραγματοποιηθεί στα 5,10 ευρώ για τη μετοχή του Τηλέτυπου, τη συντήρηση της ”μόχλευσης” σε μετοχές εταιρειών από τον χώρο του Τύπου, ειδικότερα δε στη μετοχή του ΔΟΛ που ”κρατά” τα 2,80 ευρώ.

Σε μεγάλο βαθμό η αντίδραση του FTSE 20 συντηρείται από την υπεραπόδοση της ΔΕΗ (3,1%), όπου σημειώνονται μάλιστα συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές.

Η μετοχή της ΕΧΑΕ και αυτή μετά την αρχική αντίδραση προς τα 21,64 ευρώ χάνει σημαντικό μέρος των αρχικών κερδών, ενώ στην Κύπρου αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται σε τιμές χαμηλότερες της υψηλής των 10,22 ευρώ, αλλά σταθερά πάνω από τα 10,10 ευρώ.

”Κρατά” τα αρχικά κέρδη (1,9%) η μετοχή του Μυτιληναίου στα 10,74 ευρώ, ενώ από τα επιμέρους ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Alapis κοντά στα 2 ευρώ, των Folli Follie (δες σχετικό θέμα για συζητήσεις με Lapin), αλλά και των Εβροφάρμα (δες σχετικό θέμα για διαγωνισμό της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπη), Infoquets, Olympic Catering, Πετζετάκις, Πλαστικά Θράκης και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Στις 14:15 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν οριακά πάνω από τις 4.325 μονάδες, με τις συναλλαγές να μην ξεπερνούν τα 91 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v