Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ήπιους ”τόνους” η συντήρηση της ανόδου

Πέριξ των 5.075 μονάδων ισορροπεί ο Γενικός Δείκτης. Με σημαντικά κέρδη για τις μετοχές της Marfin Popular και της Εθνικής, ενώ σε ορισμένες μετοχές του ”μεσαίου χώρου” βρίσκεται σε εξέλιξη περιορισμένης έκτασης ”μόχλευση”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με κατοχύρωση θέσεων σε μετοχές εταιριών του μεσαίου χώρου και μετακύλιση Συμβολαίων του FTSE 20 σε επόμενους μήνες συνεχίζεται η συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στο εύρος των 5.075-5.080 μονάδων (0,4%), με τις συναλλαγές μάλλον μέτριες στα 255 εκατ. ευρώ και τους δείκτες μεσαίας και χαμηλότερης αποτίμησης οριακά ”κόκκινους”.

Για 120 μετοχές η τιμή διαμορφώνεται υψηλότερα και για περίπου 95 χαμηλότερα.

Ωστόσο, σε αρκετές μετοχές παρατηρείται κατοχύρωση θέσεων, με τους πωλητές να βγαίνουν από υψηλότερες τιμές και τους εν δυνάμει αγοραστές να στήνονται στη συνέχεια χαμηλότερα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Σιδενόρ, όπου η ημερήσια ενδοσυνεδριακή διακύμανση φτάνει στο 4,6%, με μεγάλο μέρος θέσεων να κατοχυρώνεται σε τιμές από το μέγιστο των 10,32 ευρώ και χαμηλότερα. Η μετοχή υποχωρεί κατά 0,20% (λίγο μετά τις 14:00).

Διακύμανση της τάξεως του 3,25% διαμορφώνεται για τη μετοχή της Χαλκόρ, περίπου 2,7% για τα Σωληνουργεία Κορίνθου, ενώ μεγάλη διακύμανση (για διαφορετικούς όμως λόγους) σημειώνεται στη μετοχή του ΟΤΕ.

Κατοχύρωση θέσεων παρατηρείται στις μετοχές των Κύπρου, 3E, Τιτάν (μετά τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις), Alapis, Intralot, Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ αλλά και ΟΛΠ (υποχωρεί κατά 2,9%).

Από τις περίπου 115 μετοχές που διαμορφώνονται ανοδικά θα εμμείνουμε κυρίως στην αντίδραση της Elmec (δες σχετικό θέμα) στα 4 ευρώ, του Δρομέα στο 1,24 ευρώ, των Μινωικών Γραμμών στα 4,70 ευρώ, της Μηχανικής στα 5,56 ευρώ, της Marfin Popular στα 9 ευρώ, της Αττικής στα 4,10 ευρώ, της ΕΛΒΑΛ στα 3,18 ευρώ.

Η μερική ”μόχλευση” μετοχών του ευρύτερου μεσαίου χώρου θεωρείται σε κάθε περίπτωση καλοδεχούμενη, καθώς φαίνεται ότι ορισμένα εγχώρια επενδυτικά σχήματα εκμεταλλεύονται τη βραχυπρόθεσμα ευνοϊκή συγκυρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v