Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Παύει από σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά και την έγκριση του αιτήματος της Εθνικής Τράπεζας για squeeze-out. Oι εταιρίες Υγεία, Τεξαπρέτ, Σάνυο και Αλφα Γκρίσιν πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Εταιρικές πράξεις

* Παύει από σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά και την έγκριση του αιτήματος της Εθνικής Τράπεζας για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των λοιπών μετοχών της πρώτης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

* Από σήμερα, παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των δικαιωμάτων (ΒΕΤΑΝΔ) της εταιρίας ΒΕΤΑΝΕΤ, συμμετοχής στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται η 28/12/2007.

Γενικές συνελεύσεις

ΥΓΕΙΑ: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 21/12/2007, στις 17:00, στην αίθουσα συνελεύσεων των γραφείων της Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Λεωφ. Κηφισίας 24Β, ισόγειο, στο Αμαρούσιο Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Ενημέρωση των Μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας σύμφωνα με την απόφαση της από 9.7.2007 Α’ Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της και ενδεχόμενη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.

2. Τροποποίηση των άρθρων 12 (Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα), 16 (Σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου), 13 παρ. 2 (Αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου ως προς τη συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου) και 29 (Προεδρείο Γενικής Συνέλευσης) του Καταστατικού της Εταιρίας.

3. Έγκριση εκλογής νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

4. Τροποποίηση όρων του προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών σε στελέχη και μέλη του προσωπικού της Εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών που θεσπίσθηκε από την 18.7.2006 μετ αναβολή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε από τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης, η τυχόν Β Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 2.1.2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 στον ίδιο χώρο.

ΤΕΞΑΠΡΕΤ: Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, στις 12:00, στα γραφεία της Εταιρίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Υποβολή και ανάγνωση της Εκθεσης Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκθέσεως Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών επί των Οικονομικών Καταστάσεων και των πεπραγμένων της διαχειριστικής χρήσης 01/07/2006 - 30/06/2007.

2. Υποβολή και έγκριση του Ισολογισμού της διαχειριστικής χρήσεως 01/07/2006?30/06/2007 μετά της αναλύσεως των αποτελεσμάτων της χρήσεως και του πίνακα Διαθέσεως των αποτελεσμάτων.

3. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από πάσης ευθύνης και αποζημιώσεως για την χρήση ταύτην.

4. Εκλογή ενός (1) Ορκωτού Ελεγκτού Τακτικού και ενός (1) Αναπληρωματικού για την χρήση 2007-2008 και προσδιορισμός της αμοιβής αυτών.

5. Προέγκριση καταβολής αμοιβών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την διαχειριστική χρήση 01/07/2007 - 30/06/2008.

6. Έγκριση του δικαιώματος του Διοικητικού Συμβουλίου να πραγματοποιεί επενδύσεις άνω των 293.470,29 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού της εταιρείας.

ΣΑΝΥΟ :Εκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 16:00, στην έδρα της Εταιρίας, 12ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στην Μεταμόρφωση Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει τροποποιημένος, και του Ν. 3156/2003, ποσού 8.000.000 ΕΥΡΩ κατ’ ανώτατο όριο μετά των σχετικών εξασφαλίσεων, σε ονομαστικές ομολογίες, προς το σκοπό της μερικής αναχρηματοδότησης τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας μέσω υφιστάμενου μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού δανείου.

2. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για καθορισμό Τραπεζών που θα συμμετάσχουν στο άνω ομολογιακό δάνειο, διενέργεια διαπραγματεύσεων και κατάρτιση συμφωνιών επί των ειδικότερων όρων του ομολογιακού δανείου, καθορισμό της ημερομηνίας έκδοσης του ομολογιακού δανείου, διορισμό του εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών, ορισμό των εκπροσώπων της εταιρείας για την υπογραφή όλων των συναφών προς την έκδοση, διάθεση και εκπροσώπηση του ομολογιακού δανείου συμβάσεων και γενικότερα για την ολοκλήρωση κάθε απαραίτητης σχετικής ενέργειας για την έκδοση του ομολογιακού δανείου.

3. Τροποποίηση - Περιορισμός και Διεύρυνση αντίστοιχα του σκοπού της εταιρείας (Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Εμπορικών Κέντρων και Ανανεωσίμων Πηγών Ενεργείας - Φωτοβολταϊκά Πάρκα κλπ.) και εξ αυτού του λόγου τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της εταιρείας. Η Διοίκηση εκτιμά ότι στην παρούσα φάση οι νέες δραστηριότητες δεν θα επιδράσουν σημαντικά στην οικονομική θέση της Εταιρείας σύμφωνα με το Άρθρο 287 του Κανονισμού του ΧΑΑ.

4. Απόφαση για την μετατροπή των μετοχών της εταιρείας από ανώνυμες σε ονομαστικές και ανάλογη τροποποίηση των άρθρων 5 και 7 του καταστατικού της εταιρείας.

5. Προσαρμογή των άρθρων 15 ”Απλή Απαρτία και Πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης” και 16 ”Εξαιρετική Απαρτία και Πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης” του καταστατικού της εταιρείας στις διατάξεις του Ν. 3604/2007 περί Αναμόρφωσης και Τροποποίησης του Κ.Ν. 2190/1920 και τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 16 του καταστατικού της εταιρείας περί Εξαιρετικής Απαρτίας και Πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης.

6. Μείωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. και αντίστοιχη τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 20 του καταστατικού της εταιρείας. 7. Εγκριση αντικατάστασης παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ. από άλλο πρόσωπο.

ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 10:00, στο ξενοδοχείο ”Metropolitan Hotel”, Λ.Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο, στην αίθουσα ”ΔΗΛΟΣ”, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Παροχή αδείας κατ άρθρο 23α παρ. 5 ν 2190/20 για την απόκτηση συμμετοχής στην εταιρεία ”ΓΚΡΙΣΙΝ ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ”. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της σύμβασης και απόφαση επί κάθε συναφούς θέματος.

2. Διαβίβαση πληροφοριών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων από την Εταιρεία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 3556/2007 ”προϋποθέσεις διαφάνειας για την πληροφόρηση σχετικά με εκδότες των οποίων οι κινητές αξίες έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά και άλλες διατάξεις

Διεθνή

ΕΥΡΩΖΩΝΗ

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Οκτωβρίου

- Βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

- Λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου

- Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK Δεκεμβρίου

ΗΠΑ

- Προσωπικές δαπάνες Νοεμβρίου

- Δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης Νοεμβρίου

- Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Παν/μίου Michigan Δεκεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v