Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον FTSE 20 η προσοχή

Θετική συνεδρίαση για τον Γ.Δ. εν μέσω μικρού εύρους διακύμανσης και μειωμένης καθαρής αξίας συναλλαγών. Το ενδιαφέρον περιορίζεται σαφώς στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ η μέχρι στιγμής σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 1,4. Σημαντικά κέρδη για MIG, MPB, ΟΤΕ, Alpha και ΕΛΤΕΧ.

του Θ. Σταυρόπουλου

Σε θετικό έδαφος κινούνται μέχρι στιγμής τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και αυτόν τον βηματισμό δείχνει να ακολουθεί και η Σοφοκλέους, τουλάχιστον όσον αφορά στον Γ.Δ., καθώς η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών γέρνει υπέρ των δεύτερων, διαμορφούμενη στο 1 προς 1,4, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή κρίνεται η μέχρι στιγμής μειωμένη αξία συναλλαγών.

Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ο δείκτης της οποίας λίγο πριν συμπληρωθούν 5 ώρες συνεδρίασης κερδίζει 0,71%, ενώ ο FTSEM καταγράφει απώλειες 0,66% και ο FTSES οριακά κέρδη 0,11%.

Από τις μετοχές του ”20άρη”, μία ακόμη συνεδρίαση σημαντικών κερδών για τη MIG, κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων για την ΜΡΒ, ενώ αξιοσημείωτα μέχρι στιγμής κέρδη καταγράφουν Αlpha Βank, Εθνική, Αγροτική, ΕΛΤΕΧ και ΟΤΕ.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες του 2% για Μυτιληναίο και Intralot, μεγάλες απώλειες για τη Βιοχάλκο και οι υπόλοιποι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Σχετικά μειωμένες συναλλαγές και στην αγορά παραγώγων, που ουσιαστικά ακολουθεί την κίνηση της υποκείμενης, εν όψει του αυριανού triple witch.

Τεχνικά παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του gap, δηλαδή ο δείκτης να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 5.078 μονάδων, καθώς οποιαδήποτε κίνηση που θα εκτονωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα ουσιαστικά θα θεωρηθεί τεχνική αντίδραση που εξυπηρέτησε την έξοδο όσων είχαν λάβει long θέσεις στα συμβόλαια Μαρτίου.

Ο Γ.Δ. μέχρι στιγμής κινείται σε σχετικά στενότερο εύρος 37 μονάδων (χαμηλό ημέρας οι 5.008,97 μονάδες, υψηλό οι 5.045,81 μ.) και βρίσκεται στις 5.027,5 μονάδες, με κέρδη 0,32%, ενώ η μικτή αξία συναλλαγών φτάνει τα 450 εκατ., όμως από αυτά θα πρέπει να αφαιρεθούν τα 270,2 που αφορούν σε πακέτα.

Στους λίγους μέχρι στιγμής θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές, ξεχωρίζει η κίνηση του Μουζάκη, η τάση για καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών στον ΟΛΘ, τα σημαντικά κέρδη της Kego, μετά την αναλογία που ανακοινώθηκε στη συγχώνευση με τον Νηρέα, ενώ σχετική κινητικότητα παρατηρείται στο τραπεζικό ταμπλό και στις ”θεωρούμενες μικρότερες” τράπεζες, όπου πρωτοστατεί ο τίτλος της Τράπεζας Αττικής, εν μέσω φημών για ενδιαφέρον από την ΒΝP και τη Caisse d’ Epargne, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν η Γενική Τράπεζα και η Εγνατία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v