Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Απορία ψάλτου βηξ

Παρατηρώντας τις εκτιμήσεις ξένων οίκων αλλά και της Εμπορικής χθες για το πώς θα κινηθεί η Σοφοκλέους το 2008, βρισκόμαστε ακριβώς στη θέση του ψάλτη που προσποιείται ότι βήχει μέχρι να βρει το τροπάριο που θα ψάλει. Στις εκτιμήσεις παίζουν όλα. Από μεγάλη άνοδο μέχρι μεγάλη πτώση. Κρίμα πάει, στην περίπτωσή μας, ο βήχας.

Αγορές: Απορία ψάλτου βηξ
Καλημέρα

Παρατηρώντας τις εκτιμήσεις ξένων οίκων αλλά και της Εμπορικής χθες για το πώς θα κινηθεί η Σοφοκλέους το 2008, βρισκόμαστε ακριβώς στη θέση του ψάλτη που προσποιείται ότι βήχει μέχρι να βρει το τροπάριο που θα ψάλει.

Στις εκτιμήσεις παίζουν όλα. Από μεγάλη άνοδο μέχρι μεγάλη πτώση.

Στο συντηρητικό σενάριο της Εμπορικής προβλέπεται ιδιαίτερα αυξημένη μεταβλητότητα για τη χρονιά, με υψηλότερη τιμή στις 5.450 μονάδες και χαμηλότερη στις 4.650 μονάδες (τι ψυχή έχουν οι 800 μονάδες;). Οι πιθανότητες επαλήθευσης του σεναρίου αυτού, λένε οι αναλυτές, είναι 50%.

Στο αισιόδοξο σενάριο, ο Δείκτης όχι μόνο δεν διασπά καθοδικά τις 4.700 μονάδες, αλλά πιθανότατα στο άμεσο μέλλον διατηρείται υψηλότερα από τις 4.960 και στη συνέχεια σημειώνει διαδοχικές διασπάσεις των αντιστάσεων με παράλληλη αύξηση των συναλλαγών, γεγονός που προξενεί αυτοτροφοδότηση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης με ανοδικό στόχο την ευρύτερη περιοχή των 5.800 μονάδων.

Οι πιθανότητες επαλήθευσης του σεναρίου αυτού, λένε οι αναλυτές, είναι 25%.

Στο απαισιόδοξο σενάριο, ο Γενικός Δείκτης θα διασπάσει (πιθανότατα το α΄ τρίμηνο του 2008) καθοδικά την ισχυρή περιοχή στήριξης των 4.700 μονάδων που θα συνοδεύεται από αύξηση των συναλλαγών. Σε μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται ”βίαιη” υποχώρηση του Δείκτη προς την ευρύτερη περιοχή των 4.300 μονάδων. Οι πιθανότητες επαλήθευσης του σεναρίου αυτού, λένε οι αναλυτές, είναι επίσης 25%.

Απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, στην περίπτωση του χρηματιστηρίου, ο… βήχας πάει χαμένος και το μόνο σίγουρο είναι, προσθέτοντας τα ποσοστά των πιθανοτήτων επαλήθευσης των σεναρίων, ότι βγάζουν… 100%.

O Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v