Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φθηνό» ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο

Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας πάνω από τις 550 μονάδες, με τις τράπεζες να εμφανίζουν αθροιστικά κέρδη 24,3%. Στα «τάρταρα» ο τζίρος και σήμερα. Ποιες μετοχές ξεχώρισαν. Τα μηνύματα για τη συνέχεια.

Μπορεί στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ο συνολικός τζίρος, με το ζόρι να έφθασε τα 193 εκατ., από τα οποία τα 13,15 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, όμως οι λίγοι αγοραστές πιστώθηκαν και την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, έστω και αν αυτή επετεύχθη εν μέσω συνεχών εναλλαγών προσήμων και μέσω της τελευταίας αντεπίθεσης που ξεκίνησε στα τελευταία σαράντα λεπτά της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης είχε "ξαναδεί" "πενταρέ" συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων κατά την περίοδο από 4 έως και 10/5/2016, με αθροιστικά κέρδη 7,82%, ενώ στο εν εξελίξει ανοδικό σερί ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 4,7% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κέρδη 24,3%.

Τα στοιχεία ανεργίας που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή πυροδότησαν νέο κύκλο ανοδικής αντίδρασης στις Αγορές, οι περισσότερες των οποίων, πλέον, έχουν καλύψει τις απώλειες του "Brexit", ενώ οι δείκτες στο NYSE, δείχνουν να διεκδικούν νέα πολυετή, ή ιστορικά υψηλά.

Η "θετική αύρα" μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στην Ασία, για να ακολουθήσει η Ευρώπη με σχετικά ηπιότερους ρυθμούς και είναι η πρώτη φορά που οι Αγορές κινούνται τόσο επιθετικά, κόντρα στις συντηρητικές - επιφυλακτικές προβλέψεις του συνόλου των Ξένων Οίκων, που βλέπουν λίαν συντόμως την επιστροφή νέου πτωτικού κύματος.

Στο μέτωπο των Επιχειρήσεων, ξεκίνησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου με πρώτη, ως είθισται την "Alcoa" (τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, στέλνοντας τον S&P 500 και τον Dow Jones να διεκδικούν σήμερα νέο ιστορικό υψηλό, σε κλείσιμο).

Μένοντας στις Διεθνείς Αγορές, όλα τα Ευρωπαϊκά ζητήματα παρέμειναν ανοιχτά, μετά και το χθεσινό Eurogroup, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να δηλώνει ότι "οι Ιταλικές Τράπεζες είναι ένα ζήτημα που αφορά τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Αρχές. Το 'bail in' είναι μια πολύ εύλογη οικονομική αρχή που ορίζει ότι οι επενδυτές που είχαν κέρδη πρέπει να συνεισφέρουν στην εκκαθάριση των Τραπεζών. Η χρήση Δημόσιων κεφαλαίων για την στήριξη Τραπεζών, γίνεται μόνο σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες".

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι Ξένοι διαχειριστές, που βλέπουν, σύντομα, "μετάσταση" του Τραπεζικού προβλήματος και στην Πορτογαλία.

Ερχόμενοι στα δικά μας, έστω και με σχετική καθυστέρηση, η Moody΄s "θυμήθηκε" την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον οίκο, "οι συνθήκες στην Ελλάδα έχουν σταθεροποιηθεί λόγω του τρίτου προγράμματος και στηρίζουν το σταθερό outlook της αξιολόγησης 'Caa3'. Τα ρίσκα υλοποίησης που συνδέονται με τους όρους του προγράμματος παραμένουν ψηλά, υποδηλώνοντας τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Χώρα. Επισημαίνεται η οριακή πλειοψηφία της Κυβέρνησης στη Βουλή αλλά και το ισχνό ιστορικό της Ελλάδας στην εκτέλεση νομοθετημένων μεταρρυθμίσεων". Η Moody's προβλέπει ότι η Ελληνική Οικονομία θα εμφανίσει ύφεση 0,7% του ΑΕΠ φέτος, προτού επιστρέψει σε ανάπτυξη 1,8% το 2017. Βραχυπρόθεσμα, πολλά θα εξαρτηθούν από την αποπληρωμή των οφειλών της Κυβέρνησης προς τον Ιδιωτικό Τομέα. Ο δείκτης χρέους προς το ΑΕΠ θα ανέλθει στο ανώτερο σημείο φέτος, στο 182,8%του ΑΕΠ.

Από την άλλη, το Συμβούλιο και ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ, έκλεισαν προκαταβολικά την "πόρτα" στο αίτημα της Ελληνικής Πλευράς για επιείκεια και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Αν και το Ελληνικό ζήτημα δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα του χθεσινού συμβουλίου, τα μηνύματα που στάλθηκαν στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ήταν σαφή και ξεκάθαρα: "Το 'Brexit', σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων".

Εν τω μεταξύ, τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ξεπέρασαν στο τέλος Μαϊου τα 88,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,58 δισ. ευρώ αποτελούν "φρέσκες" οφειλές (δημιουργήθηκαν από τις αρχές του χρόνου) ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν παλαιό χρέος (έως 31-12-2015). Ο Μάιος ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες καθώς έμειναν απλήρωτοι φόροι 1,254 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Απρίλιο του 2016 το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.031 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 185 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 700 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 5,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 11% στην επιφάνεια και κατά 25,9% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Την ίδια ώρα, σε αναβάθμιση της σύστασης για την Τιτάν (+2,86%) σε "buy" από "neutral" προχώρησε η Citigroup, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή - στόχο για τη μετοχή της εταιρείας στα 22,5 ευρώ ανά μετοχή.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και παρά το γεγονός ότι η συναλλακτική δραστηριότητα έχει κάνει τους περισσότερους από τους αναλυτές να αναφέρονται σε Αγορά ελάχιστων μετοχών, που συναλλακτικά παραπαίει, η σημερινή συνεδρίαση έδειξε ότι οι ενεργοί παίκτες δεν έχουν ακόμα "σαλπίσει" υποχώρηση και έγινε σαφής η προσπάθεια διακράτησης των πρόσφατα κεκτημένων, παρά το απόλυτα επιφυλακτικό ξεκίνημα στον Τραπεζικό κλάδο και τις ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών.

Σύμφωνα με την απαισιόδοξη σχολή σκέψης, λίαν συντόμως θα επιστρέψουν οι ανησυχίες για το Παγκόσμιο Τραπεζικό Σύστημα, ενώ στο εσωτερικό οι συνθήκες "risk - off" που έχουν δημιουργηθεί και οι κόντρες για τον έλεγχο του ΤΧΣ, επίσης δεν βοηθούν τη δεδομένη χρονική στιγμή και χρειάζεται αυξημένη προσοχή για όσους ακολουθούν την τελευταία ανοδική αντίδραση.

Επιφυλακτικοί και όσοι κινούνται με γνώμονα την τεχνική ανάλυση, επισημαίνουν πως τόσο οι βασικοί δείκτες, όσο και επιμέρους Δεικτοβαρείς τίτλοι, πλησιάζουν, ή δοκιμάζουν, τις πρώτες σημαντικές αντιστάσεις και χρειάζεται αυξημένη ετοιμότητα.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται μέσα στην δύσκολη ζώνη 548 - 555, ενώ ο FTSE25 καλείται να κάνει την υπέρβαση των 1485 - 1492 μονάδων.

Ο τίτλος του ΟΤΕ καλείται να αντιμετωπίσει την αντίσταση των 8,34 ευρώ (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) και η Alpha Bank την ζώνη αντίστασης των 1,75 - 1,79 ευρώ (σημερινό ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 1,76 ευρώ).

Στην περίπτωση της Alpha σημειώθηκε "ξαφνικό" αγοραστικό ενδιαφέρον κατά τις τελικές δημοπρασίες, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί και δεύτερο "ΑΜΕΜ", με την "projected price" να διαμορφώνεται με κέρδη έως και 11,76%, όμως ο τίτλος έκλεισε μεσοσταθμικά, στα 1,75 ευρώ με κέρδη 2,94%, καθώς η τιμή που έβγαινε από τις τελικές δημοπρασίες είχε απόκλιση περισσότερο του 3% από την τιμή της τελευταίας πράξης και ο όγκος των δημοπρασιών ήταν μικρότερος του 30% από τον μέχρι στιγμής συνολικό όγκο.

Απόλυτα αποφασιστική, για την βραχυπρόθεσμη τάση η ζώνη 6,60 - 6,80 ευρώ, στον ΟΠΑΠ, με το άνω άκρο να συμπίπτει με τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών, ενώ σημαντική θεωρείται η περιοχή 0,196 - 0,206 ευρώ για την Εθνική.
Στα 6,90 ευρώ, εντοπίζεται ο απλός ΚΜΟ των 30 ημερών για την Αεροπορία Αιγαίου και στα 1,91 ευρώ για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Κινητικότητα στην ΔΕΗ (+4,58%) μετά την χθεσινή είδηση ότι εγκρίθηκε από την "δραματική" γ.σ. ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ.

Παρά την επιστροφή των αγοραστών, η προσφορά μόνο αμελητέα δεν θεωρείται, ενώ σύμφωνα με το Reuters "η ΔΕΗ ξεκινά διεθνή διαγωνισμό για την πώληση μεριδίου 24% στον ΑΔΜΗΕ. Οι επίδοξοι επενδυτές έχουν περιθώριο να καταθέσουν μη δεσμευτική έκφραση ενδιαφέροντος ως τις 26 Ιουλίου. Οι πιθανοί επενδυτές θα πρέπει να είναι Διαχειριστές Συστήματος από την Ευρώπη, ή μια Κοινοπραξία με έναν Διαχειριστή. Σύμβουλοι ανέλαβαν οι HSBC, Citigroup και NBG Securities".

Αξίζει να σημειωθεί για τον τίτλο της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ότι απαιτείται η υπέρβαση του απλού ΚΜΟ των 30 ημερών στα 2,83 ευρώ, με την επόμενη σημαντική αντίσταση να εντοπίζεται στα 2,90 ευρώ.

Στα 1,44 ευρώ εντοπίζεται ο εκθετικός ΚΜΟ των 200 ημερών για τον Ελλάκτωρα, του οποίου την σημερινή κίνηση στο ταμπλώ, λίγοι την κατάλαβαν. Η μετοχή ξεκίνησε με "βιαστικό" αγοραστή και πολύ γρήγορα αναρριχήθηκε στο υψηλό ημέρας των 1,50 ευρώ (+3,45%), όμως από εκεί και πέρα και αν οι αρχικές αγορές δεν ήταν "υποχρεωτικές", ο τίτλος ακολούθησε πλαγιολισθητική πορεία, υποχώρησε μέχρι τα 1,39 ευρώ (-4,14% και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 1,40 ευρώ με ημερήσιες απώλειες 3,45%.

Η σημερινή κίνηση στην Ελλάκτωρ

Στα 3,80 ευρώ εντοπίζεται σημαντική αντίσταση για τα Ελ. Πετρέλαια, στα 5,75 ευρώ είναι ο απλός ΚΜΟ των 30 ημερών για την ΕΥΔΑΠ και στα 18,27 ευρώ εντοπίζονται ο εκθετικός 200αρης, αλλά και ο απλός 30αρης για την Folli Follie Group, που με το σημερινό κλείσιμο τους άφησε πίσω.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές και όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, η ουσιαστική βελτίωση της τεχνικής εικόνας και η αναστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης, επιτυγχάνονται με την η υπέρβαση της ισχυρής αντίστασης των 571 μονάδων απ' όπου διέρχεται η κατερχόμενη γραμμή τάσης, ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών και το επίπεδο διόρθωσης 38,2% του πτωτικού κύματος από τις 659 έως τις 517 μονάδες. Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η προσέγγιση των 570 - 580 μονάδων, θα πυκνώσει τις γραμμές των εν δυνάμει πωλητών και τότε θα φανεί η "ποιότητα" και οι αντοχές των "όψιμων" αγοραστών, που οδήγησαν την τελευταία ανοδική αντίδραση.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 546,8 (-0,24%) και 554,08 μονάδων (+1,07%), στις 17.00 βρέθηκε στις 550,59 (+0,46%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 551,92 μονάδες με κέρδη 0,7%.

Ο τζίρος, ο μεγαλύτερος των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, έφθασε τα 44,4 εκατ. από τα οποία τα 5,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΠΕΙΡ, ΤΙΤΚ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ). Alpha Bank και Εθνική απέσπασαν το 38% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι Viohalco, ΔΕΗ και Τιτάν. Δεν "πάτησαν σε θετικό έδαφος" οι ΕΥΔΑΠ, Μέτκα και Jumbo.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank, Viohalco, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Τιτάν και στο χαμηλό ημέρας οι ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος.

Χαμηλότερα του 25αρη, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Sato (+20%) πάντα με 100 τεμ. λόγω ανύπαρκτης προσφοράς, ενώ έδειξε κάποιες πρώτες ενδείξεις "διακριτικού" μαζέματος η Ιντρακάτ (+4,55%).

H πορεία της Intrakat από την αρχή του έτους

Από την άλλη, συνέχιζε να απογοητεύει ο ΟΛΘ (-0,21%), που παρά τις μόνιμα χαμηλές συναλλαγές, δείχνει να κινείται προς τα χαμηλά τρέχοντος έτους.

Η μετοχή του ΟΛΘ από την αρχή του έτους

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 53 ανοδικές μετοχές, έναντι 42 πτωτικών, 12 τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 5% και άλλοι τόσοι με απώλειες μεγαλύτερες των πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Οι ξένες αγορές

Και η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας χαρακτηρίστηκε από την απόλυτη επικράτηση των αγοραστών στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου ξεχώρισε το +2,46% για τον δείκτη Nikkei, θετικό το κλίμα στην Ευρώπη και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, σημαντική ανάκαμψη για το Πετρέλαιο, μικρότερα τα κέρδη για το Ευρώ, πιέζεται χαμηλότερα ο Χρυσός.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πλησιάζουν οι μέρες όπου οι Κεντρικές Τράπεζες θα διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις.

Την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση νομισματικής πολιτικής της BoE. Ακολουθούν η ECB στις 21/7 και η Fed στις 27/7.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, "η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε χαμηλότερα τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και της Βρετανίας, μετά το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος. Το μεγαλύτερο χτύπημα θα δεχθεί η Βρετανία. Με βάση τις προβλέψεις της Κομισιόν το Βρετανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 1 ως 2,5% λιγότερο το 2017. Ο αρνητικός αντίκτυπος για την Ευρωζώνη υπολογίζεται στο 0,2% με 0,5%" ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

"Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν τη διαδικασία κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τα ελλείμματά τους, ανοίγοντας τον δρόμο στην Κομισιόν να προτείνει πιθανά πρόστιμα εντός των επόμενων 20 ημερών", μεταδίδει το Reuters.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε έκκληση για δράση ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που σχετίζονται με το πιθανό "bail-in" των μικροεπενδυτών στην Ιταλία, σημειώνοντας ότι "πολύ υψηλά ποσά μη εξυπηρετούμενων δανείων και αργές νομικές διαδικασίες πιέζουν τους ισολογισμούς των Τραπεζών".

"Η οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας πιθανώς θα παραταθεί και θα τεθεί σε κινδύνους, με την ανάπτυξη να αναμένεται να αγγίξει το 1,1% φέτος και το 1,3% το 2017", τόνισε το ΔΝΤ.

O Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Corriere della Sera" αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα των Ιταλικών Τραπεζών. "Μια συμφωνία για τις Τράπεζες με την Ευρώπη είναι απόλυτα εφικτή, πάντα με σεβασμό στους ισχύοντες κανόνες. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι τα παράγωγα των Ξένων Τραπεζών και όχι τόσο τα προβληματικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις Ιταλικές Τράπεζες" δήλωσε.
Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν 0,1% το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου. Τον Απρίλιο τα αποθέματα είχαν σημειώσει άνοδο 0,7%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2% για το Μάιο.

Τι βλέπουν οι αναλυτές

"Η 'νηοπομπή' πέντε συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με χαμηλές συναλλαγές, δεν είναι ένα παράδοξο φαινόμενο για τα δεδομένα της 'ρηχής' Ελληνικής Αγοράς" επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Η "αθόρυβη" ανοδική κίνηση είχε επαναληφθεί στο προηγούμενο διάστημα, οπότε το εγχώριο σενάριο εξελίξεων καθόριζε την πορεία μας και οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τα θετικά παρεπόμενα καλλιεργούσαν αισιοδοξία. Μέχρι ότου ήρθε o "μαύρος κύκνος" με τη μορφή του "Brexit" και όλα ανατράπηκαν !

Ωστόσο, οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία, όπου με συνοπτικές διαδικασίες η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει την Πρωθυπουργία, υποβαθμίζουν τις αρνητικές παρενέργειες του "Brexit". Και τούτο γιατί σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο μια "Νορβηγικού τύπου" συμφωνία της Βρετανίας με την Ε.Ε., οδηγώντας σε βάθος χρόνου (απροσδιόριστο ωστόσο...) στην υπογραφή συμφωνίας. Εξέλιξη που διαφαίνεται ότι συντελεί στη μείωση των "αναταράξεων" στις Αγορές με την Στερλίνα να έχει απομακρυνθεί από τα ιστορικά χαμηλά της.

Ωστόσο, ο επόμενος "μαύρος κύκνος" με τη μορφή του ζητήματος της ανακεφαλαιοποίησης των Ιταλικών Τραπεζών "είναι εδώ" και η αντιπαράθεση της Ιταλικής Κυβέρνησης με την Ε.Ε. και το Βερολίνο συνεχίζεται. Υφίσταται, έτσι, απειλή "κουρέματος" τοποθετήσεων ύψους 200 δισ. ευρώ, για τους ομολογιούχους των Ιταλικών Τραπεζών, καθώς η ορατότητα για τον τρόπο διενέργειας των ΑΜΚ είναι χαμηλή.

Παράλληλα, η "εξομολόγηση" του επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank για τα των κεφαλαιακών αναγκών των Ευρωπαϊκών Τραπεζών αγνοήθηκε από τις Ευρωπαϊκές Αγορές, που συνεχίζουν αμέριμνα και ενδεχομένως με άγνοια κινδύνου να κινούνται σε πλαγιοανοδική κατεύθυνση, υποβοηθούμενες από την Wall Street και τις Ασιατικές Αγορές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στα "Abenomics", τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή.

Τα παραπάνω δεδομένα συνηγορούν στην εκτίμηση ότι η κίνηση των Ευρωπαϊκών Αγορών είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος τα πορισμάτων των "stress tests" της EKT στις 29 Ιουλίου. Ενόψει των παραπάνω δεδομένων, ο πήχης των προσδοκιών για το Ελληνικό Χρηματιστήριο εξαντλεί την πιθανή δυναμική του σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από τα παρόντα, την περιοχή δηλαδή των 570 μονάδων που η τεχνική ανάλυση "βλέπει" ως περιοχή αντίστασης. "Έτσι, εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές μη Τραπεζικών εταιρειών με ελκυστικά θεμελιώδη, συνεχίζουν να αγνοούνται από την επενδυτική κοινότητα, που στερείται διαθεσίμων, ή διέπεται από υψηλό βαθμό απέχθειας κινδύνου για τη διενέργεια κινήσεων μακράς πνοής" τονίζει ο Δ/ντης Επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v