Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα (μεγάλης) διόρθωσης στο ΧΑ

Οι αναλυτές αναφέρονται εδώ και μέρες στην προοπτική μιας διόρθωσης, που θα πιέσει σημαντικά χαμηλότερα διεθνώς τις αγορές. Στο Χ.Α. η βραχυπρόθεσμη τάση γυρίζει στο ”κόκκινο”, παρασύροντας περισσότερες από 220 μετοχές χαμηλότερα. Απώλειες περίπου 3% για τη Eurobank, περισσότερο από 4% στην Κύπρου και κοντά στο 2,2% για τη ΔΕΗ δείχνουν την εικόνα του μεγαλύτερου μέρους της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το... γιο-γιο στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται, οδηγώντας στο ”κόκκινο” περισσότερες από 220 μετοχές του Χ.Α.

Βαίνει ακυρούμενη κατά συνέπεια η βραχυπρόθεσμη φορά του FTSE 20, καθώς αυτός απειλείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 2.740 μονάδων. Με την Εθνική να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος τελευταία από τον κλάδο, τη στιγμή που για στη Eurobank οι απώλειες έφταναν στο 2,8% και στην Κύπρου στο 4,5%, ενώ πιέσεις ασκούνταν και σε άλλες μετοχές του ”20άρη”.

Είναι ενδεικτική η ευκολία με την οποία γύρισε από τα 33,60 μέχρι τα 32,50 ευρώ η μετοχή του Τιτάνα και από τα 26,50 προς τα 25,80 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

Σε αυτό το περιβάλλον διόρθωσης… αποσυντέθηκε ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό και το... Πραξιτέλειο, με τιμή εκκίνησης το 0,72 ευρώ, φτάνει στο 1,37 ευρώ (ως ”κέλυφος” της πρώην Κορφίλ).

Στο μεγαλύτερο όμως και ”κόκκινο” μέρος του ταμπλό η άτακτη υποχώρηση ξεκινά από την Κύπρου, η οποία με συναλλαγές αξίας 30 εκατ. ευρώ υποχωρεί προς τα 12,88 ευρώ, και μέχρι τη Rilken που χάνει 4,4%, ή τη Sato που υποχωρεί προς τα 2,92 ευρώ, ή τον Κούμπα ο οποίος διορθώνει μέχρι τα 3,24 ευρώ η εικόνα δεν δείχνει να διαφοροποιείται ιδιαίτερα.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14:05 για περισσότερες από 40 μετοχές οι απώλειες ξεπερνούσαν το 3%, μεταξύ αυτών δε περιλαμβάνονταν μετοχές των εταιριών όπως Folli Follie, Μηχανική, Jumbo, Unibrain, Μυτιληναίος και Κούμπας και πολλών ακόμη εισηγμένων.

Όλα αυτά με συναλλαγές 280 εκατ. ευρώ (στις 14:05), από τα οποία 38 εκατ. με τη μορφή ”πακέτων”, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούσε στις προσυμφωνημένες συναλλαγές της Vivartia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v