Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα την έγκριση προσωρινού μερίσματος, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών για δωρεάν διανομή στο προσωπικό, επανεπένδυση του προσωρινού μερίσματος 2007 και ιδιωτική τοποθέτηση πραγματοπoιεί η Eurobank. Η εταιρία Cosmote ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2007. Το 9ο ετήσιο Capital Link Forum με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Αποκοπή προμερίσματος

Από σήμερα οι μετοχές της EUROBANK PROPERTIES ΑΕΕΑΠ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το προμέρισμα χρήσης 2007, ποσού 0,32 ευρώ ανά μετοχή.

Παρουσιάσεις

Η εταιρία Καλπίνης - Σίμος πραγματοποιεί παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Γενικές συνελεύσεις

VIVARTIA: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 10:00, στα γραφεία της (οδός Ζηρίδη αρ. 10, στο Μαρούσι), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και ορισμός ανεξάρτητων μελών. 2. Έγκριση εκλογής προσωρινών μελών του διοικητικού συμβουλίου.

3. Έγκριση προγράμματος διάθεσης μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιριών (stock option), συμπεριλαμβανομένων και προσώπων που παρέχουν στις εταιρίες αυτές υπηρεσίες σε σταθερή βάση. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

EUROBANK ERGASIAS: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας στις 10:00, στο Μποδοσάκειο Ίδρυμα (στην αίθουσα ”Ιωάννης Σ. Λάτσης”), Λεωφ. Αμαλίας 20, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Διανομή προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2007.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με έκδοση νέων μετοχών, συντελούμενη με επανεπένδυση του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2007. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

3. Παροχή εξουσίας στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι το ποσό των 150 εκατ. ευρώ στα επόμενα 3 έτη, σύμφωνα με το άρθρο 13 § 1 στοιχ. β Κ.Ν. 2190/1920.

4. Τροποποίηση της απόφασης της α΄ επαναληπτικής τακτικής γενικής συνέλευσης της 17ης/4/2006 για το πρόγραμμα διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

5. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μέχρι το ποσό των 22 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών και καταβολή μετρητών, συντελούμενη με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

6. Διάθεση δωρεάν μετοχών στο προσωπικό της τράπεζας και των θυγατρικών της, που θα προέλθουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους των φορολογημένων αποθεματικών τα οποία είχαν σχηματιστεί μέχρι και το τέλος της χρήσης 2005. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της τράπεζας.

7. Έγκριση των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

COMPUCON: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στο 9ο χλμ. της οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 298.590,54 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών άρθρου 22 Ν.1828/1989. 2. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με αποκλεισμό δικαιώματος προτίμησης παλαιών μετόχων και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού. 3. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για έκδοση κοινού είτε μετατρέψιμου σε μετοχές Ομολογιακού Δανείου. 4. Εναρμόνιση και κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύουν μετά τις τροποποιήσεις που επέφερε ο Ν.3604/2007.

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία επιτήρηση οι 1.451.520 νέες (ΠΟ) μετοχές της ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΟ που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,32 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο των (ΠΟ) μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 3.265.920 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ. Η τιμή έναρξης της επαναδιαπραγμάτευσης του συνόλου των (ΠΟ) μετοχών ορίστηκε από το σύμβουλο σε 0,65 ευρώ εκάστη. Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρεις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης.

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία επιτήρηση οι 10.611.541 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΟ που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,32 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο των (ΚΟ) μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 23.875.967 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ. Η τιμή έναρξης επαναδιαπραγμάτευσης του συνόλου των (ΚΟ) μετοχών ορίστηκε από το σύμβουλο σε 0,72 ευρώ έκαστη.

Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρεις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης.

Οικονομικά αποτελέσματα

- Η εταιρία Cosmote ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2007.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (Σεπτέμβριος).

- Εκτιμήσεις για τις εμπορευματικές συναλλαγές (Σεπτέμβριος).

Διάφορα

* Το ένατο ετήσιο Capital Link Forum με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Pierre Hotel της Νέας Υόρκης σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007.

* Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης θα εγκαινιάσει στις 18:00 την έκθεση για το ταξί ”TAXI SHOW 2007” που διοργανώνεται στους χώρους του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

* Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης,

θα έχει σήμερα στις 10:00 συνάντηση με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών (Οκτώβριος).

- Εμπορικό ισοζύγιο (Σεπτέμβριος).

- Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Παν/μίου Michigan (Νοέμβριος).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών για τις χώρες του ΟΟΣΑ.

- Ομιλία των μελών της ΕΚΤ κ. Mersch και Weber.

Γαλλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Σεπτέμβριος).

- Εμπορικό ισοζύγιο (Σεπτέμβριος).

Μεγάλη Βρετανία

- Εμπορικό ισοζύγιο (Σεπτέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v