Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Ικανοποίηση αναλυτών πλην Deutsche Bank

Ικανοποίηση προσέφεραν στους αναλυτές τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου, η κερδοφορία της οποίας ανακοινώθηκε υψηλότερη κατά 66% στο εννεάμηνο. Πώς σχολιάζουν οι Citi, Marfin, Νational P&K και EFG Sec.

Κύπρου: Ικανοποίηση αναλυτών πλην Deutsche Bank
Ικανοποίηση προσέφεραν στους αναλυτές τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου, η κερδοφορία της οποίας ανακοινώθηκε υψηλότερη κατά 66% στο εννεάμηνο.

Ισχυρά και υγιή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο στα 17 ευρώ και τη σύσταση ”buy”. Ο οίκος επισημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις κατά 9% περίπου, ενώ τονίζει ότι οι συνθήκες στις αγορές στις οποίες η Τράπεζα Κύπρου δραστηριοποιείται είναι υγιείς και αναφέρει ότι προχωρά σε μικρές ανοδικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών της.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος η Deutsche Bank, που χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου απογοητευτικά, εκφράζοντας ωστόσο την εμπιστοσύνη της στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της τράπεζας. Ο οίκος αποδίδει την απογοήτευσή του στα έσοδα από τόκους και στην κάμψη του επιτοκιακού περιθωρίου, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy”, η οποία, όπως αναφέρει, δικαιολογείται από τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή. Ο οίκος διατηρεί και την τιμή-στόχο των 17 ευρώ για τη μετοχή.

”Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα” είναι η άποψη της Alpha Finance. Αυτά οδηγούνται από τα υψηλότερα έσοδα από συναλλαγές, προμήθειες, κέρδη από συνδεδεμένες εταιρίες και από χαμηλότερη του αναμενομένου φορολογία. Στα σημεία ανησυχίας της η χρηματιστηριακή αναφέρει τις πιέσεις στα έσοδα από τόκους και στο περιθώριο κέρδους από τόκους, όπως και στις ανταγωνιστικές πιέσεις που δέχεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, αλλά και το πώς θα ανταποκριθεί στην παρουσία που πραγματοποιούν ελληνικές τράπεζες στην Κύπρο.



”Εξαιρετικά” χαρακτηρίζει η National P&K τα αποτελέσματα τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου, αποδίδοντάς τα στα πολύ ισχυρά, όπως τα κρίνει, αποτελέσματά της κυρίως στις δραστηριότητες στην Κύπρο.

Για ισχυρά κάνει λόγο η Marfin Analysis αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ και η EFG Eurobank αναφέρεται στην υπέρβαση των προσδοκιών των αναλυτών, εστιάζοντας μεταξύ άλλων, στην υγιή συνολική δανειακή επέκταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v