Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Πως σχολίασαν το γ’ 3μηνο M.Stanley-Citi

Παρά τα χαμηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Σιδενόρ για το γ’ τρίμηνο και τις κάπως ”ζοφερές” ανακοινώσεις της εταιρείας για το outlook της, η Morgan Stanley δηλώνει πεπεισμένη ότι η εταιρεία θα καταφέρει να εμφανίσει ισχυρή αύξηση των κερδών της κατά το 2008, ενώ σημειώνει οτι παραμένει μια από τις πιο ελκυστικές μετοχές στον κλάδο του χάλυβα. Υψηλότερα του αναμενόμενου οι πωλήσεις και τα κέρδη, λέει η Citigroup.

Σιδενόρ: Πως σχολίασαν το γ’ 3μηνο M.Stanley-Citi
Παρά τα χαμηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Σιδενόρ για το γ’ τρίμηνο και τις κάπως ”ζοφερές” ανακοινώσεις της εταιρείας για το outlook της, η Morgan Stanley σε έκθεσή της με ημερομηνία 8/11, δηλώνει πεπεισμένη ότι η εταιρεία θα καταφέρει να εμφανίσει ισχυρή αύξηση των κερδών της κατά το 2008.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει παράλληλα ότι με πολλαπλασιαστή μόλις 6,8 φορές τα κέρδη του 2008, θεωρεί ότι η Σιδενόρ παραμένει μια από τις πιο ελκυστικές μετοχές στον κλάδο του χάλυβα.

Επίσης, στην έκθεσή της η Morgan Stanley, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 18 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”overweight”, προχωρά σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Σιδενόρ στις χρήσεις 2007, 2008 και 2009. συγκεκριμένα, για το 2007 προβλέπει κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,14 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,24 ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, για το 2008 κέρδη ανά μετοχή 1,96 ευρώ (έναντι 2,11 ευρώ) και για το 2009 κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,16 ευρώ (από 2,23 ευρώ).

Εξάλλου, στο Greek Filter της Citigroup (8/11), αναφέρεται ότι στο γ’ τρίμηνο η Σιδενόρ ανακοίνωσε πωλήσεις που διαμορφώθηκαν 13% υψηλότερα των εκτιμήσεων του διεθνούς οίκου, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 22% υψηλότερα των προβλέψεων της Citigroup.

Ο διεθνής οίκος, διατηρεί την τιμή-στόχο των 18,4 ευρώ ανά μετοχή για την Σιδενόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v