Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στο ρεύμα με ΔΕΗ - ΟΠΑΠ

Θερμαίνει την αγορά το +5% της ΔΕΗ αλλά και το 2,42% του ΟΠΑΠ, εξέλιξη που διαφοροποιεί τη Σοφοκλέους από τις ευρωπαϊκές αγορές που κινούνται σε αρνητικό πρόσημο. Προς τις 5.192 μονάδες ο Γ.Δ. με ανανεωμένο και ενεργότερο το ενδιαφέρον εγχώριων επενδυτικών σχημάτων για μετοχές του μικρομεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θερμαίνεται η αγορά με τη μετοχή της ΔΕΗ να υπεραποδίδει με 5,2% φτάνοντας μέχρι και τα υψηλά των 29,30 ευρώ.

Με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 7 εκατ. ευρώ ύστερα από περίπου μία ώρα συνεδρίασης, ανεβάζοντας κατά συνέπεια υψηλότερα τον ASE-20 και την αγορά.

Ο Γ.Δ. ενισχύεται κατά 0,5% φτάνοντας προς τις 5.193,6 μονάδες, με μάλλον μέτριο τζίρο.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν απόλυτα αναμενόμενη την αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και τη ”μόχλευση” που σημειώνεται τις τελευταίες συνεδριάσεις σε μετοχές εταιριών του ευρύτερου κλάδου της ενέργειας.

Έχει αναφερθεί αρκετές φορές αυτήν την εβδομάδα ότι η επικείμενη εισαγωγή της Τέρνα Ενεργειακής ανεβάζει υψηλότερα τον πήχη, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά και για άλλες ήδη εισηγμένες, πρωτίστως όμως για την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Στη μετοχή του ΟΤΕ φαίνεται να επιτυγχάνεται... εκεχειρία, με τους πωλητές να φτάνουν μέχρι τα χαμηλά των 25,32 ευρώ, και εν συνεχεία αντίδραση προς τα 25,56, όπου και σταθεροποιείται γύρω στις 11:30.

Οι διοικητικές αλλαγές στον ΟΠΑΠ φαίνεται να δημιουργούν διάθεση... προεξόφλησης σε μερίδα ισχυρών επενδυτικών κύκλων, που τοποθετούνται βραχυπρόθεσμα στη μετοχή του Οργανισμού, ποντάροντας στη συνέχεια.

Η μετοχή κερδίζει μέχρι και 2,5% φτάνοντας στα υψηλά των 27,92 ευρώ.

Εύλογα, η διάθεση σε ένα ευρύτερο μέρος του… ταμπλό εμφανίζεται σαφώς θετικότερα απ’ ό,τι χθες, κυρίως όμως ενεργότερη και πιο ουσιαστική.

Με την υποστήριξη της ΔΕΗ στο +5,2% (δεύτερη στην κατάταξη απόδοσης), προηγείται η Μάρακ στο 1,57 ευρώ και ακολουθούν ΣΑΤΟ, ΚΡΕΚΑ, Alpha Γκρίσιν, Ικτίνος, Κούμπας, ΕΛΓΕΚΑ, Profile, Intracom, Σελόντα, Lavipharm, NEΛ, Χατζηιωάννου και αρκετοί ακόμη τίτλοι από αυτήν την κατηγορία.

Στις 11:35 ο Γ.Δ. κυμαινόταν 0,49% υψηλότερα, προς τις 5.192 μονάδες, με τον ASE-20 να ενισχύεται κατά 0,34% περίπου όσο ο MID-40 και έναντι απόδοσης 0,19% του SC-80.

Περίπου εκείνη την ώρα θετική τιμή σημειωνόταν για 115 μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v