Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η αύξηση του ποσοστού που κατέχει η MIG στον ΟΤΕ, το πρόστιμο που επέβαλε η ΕΕΤΤ στη Vodafone, η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για επιβολή προστίμου στη Vivartia ΚΑΙ η είσοδος της Άλφα Γκρίσιν στην αγορά ενέργειας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η αύξηση του ποσοστού που κατέχει η MIG στον ΟΤΕ, το πρόστιμο που επέβαλε η ΕΕΤΤ στη Vodafone, η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για επιβολή προστίμου στη Vivartia και η είσοδος της Άλφα Γκρίσιν στην αγορά ενέργειας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΟΤΕ: Η MIG με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε ότι στις 11 Οκτωβρίου προχώρησε σε αγορά 292.134 μετοχών του ΟΤΕ, αυξάνοντας το ποσοστό στο 13,049%, από 12,99% στις 10 Οκτωβρίου. Κυβερνητικοί παράγοντες, γράφει η ”Ημερησία”, θεωρούν πολύ πιθανό σύντομα να υπάρξει και νεότερη ανακοίνωση στο Χ.Α., καθώς εκτιμούν ότι το ποσοστό που έχει στη διάθεσή της η Marfin ξεπερνά το 15%, έχοντας κάνει εξαγορές και μέσα από τρίτους.

Vivartia: Στο ”εδώλιο” της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα καθίσει για ακόμα μία φορά η Vivartia, εις βάρος της οποίας προτείνεται πρόστιμο από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των κατεψυγμένων λαχανικών και για τον καθορισμό των τιμών μεταπώλησης, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Vodafone: Πρόστιμα ύψους 19,1 εκατ. ευρώ επέβαλε χθες η ΕΕΤΤ στη Vodafone σχετικά με την παραβίαση διατάξεων της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας όσον αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

FG Europe: Στη σύναψη ομολογιακού δανείου το οποίο θα κυμαίνεται στα 70 εκατ. ευρώ περίπου θα προχωρήσει η εταιρία FG Europe με στόχο την αναδιάρθρωση του δανεισμού της. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, την ίδια στιγμή η διοίκηση μελετά τρόπους για την περαιτέρω επέκτασή της στο εξωτερικό με θυγατρικές εταιρίες, στοχεύοντας κυρίως στην ιταλική αγορά.

Groupama Φοίνιξ: Με την επωνυμία Groupama Φοίνιξ θα συνεχίσει την παρουσία της στην αγορά και την αναπτυξιακή της πορεία η μέχρι τον περασμένο Ιούλιο θυγατρική εταιρία της Εμπορικής Τράπεζας, Φοίνιξ Metrolife.

Κορρές: Το πρώτο αυτόνομο κατάστημά της στη Νέα Υόρκη εγκαινιάζει σήμερα η εταιρία Κορρές, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στην αμερικανική αγορά μέσω της Ribacom Holdings, η οποία προωθεί τα ομώνυμα φυσικά καλλυντικά προϊόντα της Κορρές σε διάφορα λιανικά δίκτυα και πολυκαταστήματα της τοπικής αγοράς, σύμφωνα με την ”Εξπρές”.

Άλφα Γκρίσιν: Στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προχώρησε η Άλφα Γκρίσιν Infotech, με την ίδρυση κοινής εταιρίας με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές. Η συμφωνία προβλέπει την από κοινού ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπου η Άλφα Γκρίσιν Infotech έχει παρουσία, όπως είναι η Βουλγαρία και η Πολωνία.

S&B Βιομηχανικά Ορυκτά: Πρόστιμο ύψους 392.000 ευρώ επέβαλε στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά το ΥΠΕΧΩΔΕ για παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας μπετονίτη και περλίτη στις θέσεις Βούδια και Τσιγκράδο της Μήλου. Η εταιρία, σύμφωνα με το ”Κέρδος”, θα προσφύγει στα δικαστήρια με σκοπό την ακύρωση του προστίμου, το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ”δεν κοινοποιήθηκε στην εταιρία, αλλά δημοσιοποιήθηκε από τον υπουργό μέσω των ΜΜΕ”.

Ηλεκτρονική Αθηνών: Επενδυτικό πλάνο 25 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία ετοιμάζει η διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να περιλαμβάνεται στο ποσό αυτό πιθανή εξαγορά διεθνούς αλυσίδας ηλεκτρικών στα Βαλκάνια, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Νέα παράταση έως τις 25 Οκτωβρίου ζήτησαν και έλαβαν οι όμιλοι που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τα έργα μετατροπής της Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Τάε Κβο Ντο σε διεθνές συνεδριακό κέντρο με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ολυμπιακή: Καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου των Ολυμπιακών Αερογραμμών αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας κ. Γιάννος Μπενόπουλος, ενώ στην Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Πύρρος Παπαδημητρίου, όπως αναφέρουν τα ”Νέα”.

Σοφοκλέους: Με τη Σοφοκλέους να σπάει τα τελευταία χρόνια το ένα φράγμα μετά το άλλο, ολοένα και περισσότερο δημιουργείται το ερώτημα πόσο ακόμη θα διαρκέσει το ”πάρτι” ή, διαφορετικά, πότε θα ξεκινήσει η φάση της διόρθωσης, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Τα κρυφά ατού της Σοφοκλέους”. Όπως αναφέρεται, αφορμές για μια τέτοια πορεία έχουν δοθεί πολλές στο παρελθόν, ενώ τελευταία τα μέτωπα που προβληματίζουν είναι αυτό των παρενεργειών από τα subprime loans, καθώς και η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου πάνω από το φράγμα των 80 δολαρίων το βαρέλι. Ωστόσο, παρά το γενικότερο κλίμα ανησυχίας, υπάρχουν αρκετά στοιχεία ικανά να στηρίξουν τις τιμές των μετοχών και τον Γενικό Δείκτη της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v