Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρόκας: Τιμή-στόχος τα 22 ευρώ από National- P&K

”Καλή αποτίμηση” αλλά και αρνητικούς καταλύτες εντοπίζει για τη μετοχή της Ρόκας έκθεση της National- P&K (15/10), ενώ αφήνει αμετάβλητη την τιμή-στόχο και τη σύσταση.

Ρόκας: Τιμή-στόχος τα 22 ευρώ από National- P&K
Καλύτερα αποτιμημένη έναντι των ανταγωνιστριών της χαρακτηρίζει τη μετοχή της Ρόκας η National- P&K σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου, αφήνοντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 22 ευρώ και τη σύσταση σε ”equalweight”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει την ύπαρξη αρνητικών καταλυτών, όπως και τα αδύναμα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της εταιρίας, τα οποία αποδίδει στους χαμηλούς ανέμους, στα μεγάλα έξοδα ανάπτυξης και στα συμπυκνωμένα περιθώρια κέρδους από την αιολική ενέργεια.

Όπως επισημαίνει η National- P&K, η διοίκηση της Ρόκας έχει ήδη αναφέρει πως το business plan της εταιρίας που έκανε λόγο για εγκατεστημένη ισχύ 600 MW έως το 2009 θα αναθεωρηθεί και αναμένει έως το τέλος του έτους από την εταιρία να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της ”προς πιο ρεαλιστικά επίπεδα”.

Η χρηματιστηριακή προχώρησε σε αλλαγή των εκτιμήσεών της προκειμένου να ενσωματώσει την κατά έναν χρόνο μετακύλιση στις αυξήσεις τιμολογίων, την κάμψη των περιθωρίων κέρδους και τη μικρότερη αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας.

Η μετοχή της Ρόκας έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 21,96 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v