Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μικρά - μεσαία για την υπέρβαση των 5.300

Στην αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον ”μικρό” και ”μεσαίο” χώρο της αγοράς προσβλέπουν οι αναλυτές, ενώ η θετική προοπτική ενισχύεται και από το διεθνές κλίμα. Ξεχωρίζουν εταιρίες αυτής της κατηγορίας που διαθέτουν επιχειρηματικό story εν εξελίξει.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αυτή την εβδομάδα ένα μεγάλο μέρος του μεσαίου - μικρού χώρου δικαιούται και μπορεί να κινηθεί καλύτερα.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές οι οποίοι αναφέρονται στην αδικαιολόγητη υποαπόδοση αρκετών εταιριών αυτής της κατηγορίας, έναντι εισηγμένων μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αξίας.

Ενδεχομένως αυτή η εκτίμηση μερίδας αναλυτών να διευκολύνεται και από το κλίμα που προβλέπεται να συντηρηθεί στα ξένα χρηματιστήρια.

Στις ξένες αγορές υπολογίζεται πως τα εταιρικά αποτελέσματα και όχι κάτι απρόσμενα θεαματικό θα διαμορφώσουν την όποια τάση.

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα του Γ.Α. Σαββάκη αναφέρονται οι ”20+24 hot επιλογές των ξένων”, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται αρκετοί τίτλοι εταιριών του μεσαίου χώρου. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μετοχές αυτές αξίζουν καλύτερης αποτίμησης στο ταμπλό.

Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη ”το πάρτι συνεχίζεται” και δεν αποκλείεται η θετική ψυχολογία να διευκολύνει στη μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Από τον ευρύτερο αυτόν χώρο δικαιολογείται η υπεραντίδραση της Κλουκίνας - Λάππας, μετά τη συμφωνία με τη μητρική Mothercare για τη λειτουργία κέντρων Early Learning σε 9 χώρες.

Από το μέτωπο της Elmec αρχίζουν να... φαίνονται οι πρώτες υπεραξίες που δικαιολογούν τα 4 ευρώ τα οποία διέθεσε η οικογένεια του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Αρκετές εταιρίες αυτού του χώρου βρίσκονται σε διαπραγμάτευση πλέον με ελκυστικούς χρηματοοικονομικούς όρους, όπως για παράδειγμα αναφέρεται από τον Ιεροκλή Καπογιάννη για τη φιλόδοξη Yalco. Για τη Yalco προστιθέμενη αξία αποδίδεται στη συμφωνία με τη Habitat.

Από τον ευρύτερο χώρο θα εμμείνουμε σε ΟΛΠ - ΟΛΘ, καθότι επισπεύδονται οι εξελίξεις στους λιμενικούς φορείς, στο Everest, όπου το 10άρι της Παρασκευής προοιωνίζεται σημαντική μεγάλη συνεργασία, τον Βάρδα που περνά τα 3 ευρώ, τον Μουζάκη όπου η αξία μόνο ενός ακινήτου του ξεπερνά τη χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης, την Ηλεκτρονική Αθηνών (σταθερό το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών) και αρκετές ακόμη περιπτώσεις από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v