Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι διαπραγματεύσεις της Proton Bank με ισραηλινές τράπεζες, οι εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, οι επενδύσεις της HOL και η συνεργασία της Habitat με τη Yalco είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι διαπραγματεύσεις της Proton Bank με ισραηλινές τράπεζες, οι εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, οι επενδύσεις της HOL και η συνεργασία της Habitat με τη Yalco είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Proton Bank: Θετικά φαίνεται ότι εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Proton Bank και της ισραηλινής τράπεζας Hapoalim. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, η Hapoalim θα αποκτήσει το 51% της Proton Bank στην τιμή των 12,5 ευρώ. Η ”Ημερησία” από την πλευρά της αναφέρεται σε δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου στο Ισραήλ που κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις με δύο τράπεζες, τη Unit Bank και τη Hapoalim.

Ολυμπιακή: Οι μηνιαίες ζημίες των Ολυμπιακών Αερογραμμών ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι συσσωρευμένες ζημίες όλου του ομίλου ξεπερνούν τα 2,2 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της ”Ημερησίας”.

Creta Farm: Θέμα ημερών –πιθανότατα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα- είναι η έγκριση από τον Εθνικό Φορέα Τροφίμων των ΗΠΑ για τους οκτώ πρώτους κωδικούς της Creta Farm, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Στο μεταξύ, βάσει πληροφοριών, μεθοδεύεται η πώληση ενός επιπλέον ποσοστού –έως και 10%- από τους βασικούς μετόχους της επιχείρησης, εντός του 2007. Οι ίδιες πηγές, σημειώνει η εφημερίδα, λένε ότι οι πωλήσεις της Creta Farm στο 9μηνο θα είναι περίπου 15% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Hellas Online: Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία σχεδιάζει η Hellas Online προκειμένου να καλύψει με το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο όλη τη χώρα στοχεύοντας να κατακτήσει στην πενταετία μερίδιο της τάξης του 20% - 25% (ή έσοδα της τάξης των 700 εκατ. ευρώ) στην ”πίτα” της σταθερής τηλεφωνίας και του γρήγορου Ιnternet, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ναυτεμπορικής”.

Yalco: Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων συνεργασίας με τη Habitat ανακοίνωσε η Yalco κατά την παρουσίαση της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Το πρώτο κατάστημα Habitat θα λειτουργήσει με τη μορφή shop in shop στις αρχές Δεκεμβρίου του 2007 και εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του για το πρώτο δωδεκάμηνο θα ανέλθουν σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Αποκρατικοποιήσεις: Οι αποκρατικοποιήσεις παραμένουν ένα από τα στοιχήματα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, από τις τράπεζες, τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ αναμένονται οι πιο άμεσες εξελίξεις, με την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ να ακολουθούν. Αντίθετα, δεν προβλέπονται, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον, μετοχοποιήσεις για ΟΤΕ και ΔΕΗ. Για τον ΟΠΑΠ πολλά θα εξαρτηθούν από το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., σημειώνει η εφημερίδα.

Πετρέλαιο: Αρχίζει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές που προβλέπεται να κυμανθούν από 61 έως 65 λεπτά το λίτρο, δηλαδή έως 18% περισσότερο από πέρυσι, γράφει ο ”Ελεύθερος Τύπος”. Προβλήματα στον εφοδιασμό προκαλεί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, ενώ νέα σύσκεψη με τους βενζινοπώλες για την ενοποίηση των φόρων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v