Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητά, αναψυκτικά, φώτα, νερά και λιμάνια

Φώτα, Νερά, Λιμάνια, Αναψυκτικά και Κινητά Τηλέφωνα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, ενώ οι πρωταγωνιστές από την μικρή κεφαλαιοποίηση - σε αντίθεση με χθες - μειώθηκαν καταφανέστατα. Είναι προφανές ότι η αγορά ζητά νέες ειδήσεις για να υπερβεί δραστικά το ψυχολογικό φράγμα των 5000 μονάδων.

του Θ. Σταυρόπουλου

Η Σοφοκλέους περιμένει τις ειδήσεις υψηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των 5000 μονάδων.

Αυτό έδειξε η σημερινή συνεδρίαση στην οποία κυριάρχησαν οι προσδοκίες και οι προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ το Χ.Α. έδειξε ότι διψά για σημαντικές επιχειρηματικές ειδήσεις.

Φώτα, Νερά, Λιμάνια, Αναψυκτικά και Κινητά Τηλέφωνα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, όμως από εκεί και χαμηλότερα η σημερινή συνεδρίαση διέφερε καταφανώς της χθεσινής, καθώς οι πρωταγωνιστές από την μικρή κεφαλαιοποίηση μειώθηκαν καταφανέστατα και αυτό το επιβεβαιώνει και η τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών που έκλεισε εμφανώς υπέρ των δεύτερων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την δημόσια πρόταση της Εθνικής για Εθνική Ασφαλιστική που έδωσε σχετική αντανακλαστική κινητικότητα στον Ασφαλιστικό κλάδο, επέστρεψαν οι φήμες για πιθανή συγχώνευση ΟΤΕ – Cosmote, συνεχίστηκε η κινητικότητα στα Λιμάνια (βοηθούμενη και από τα ”πακέτα” στον ΟΛΠ), νέο ιστορικό υψηλό για την ΔΕΗ, εντυπωσιακά κέρδη και ισοφάριση του ιστορικού υψηλού για την Coca-Cola, συνεχίστηκε το ενδιαφέρον για τον τίτλο της ΕΥΔΑΠ, ενώ αντίθετα μάλλον ”άνευρο” έδειξε σήμερα το Τραπεζικό ταμπλό, πλην ίσως της Αγροτικής που προσπάθησε να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 4 ευρώ αλλά δεν τα κατάφερε.

Τεχνικά η σημερινή συνεδρίαση δεν άλλαξε κάτι καθώς οι μεταβολές ήταν μάλλον οριακές. Έτσι (για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης) παραμένουν οι στηρίξεις στις 2654-2650 και 2625 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 2667, 2680 και 2710 μονάδες.

Περισσότερο απαισιόδοξοι φάνηκαν οι ασχολούμενοι με την Αγορά Παραγώγων, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράψουν απώλειες μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη και να αυξηθούν οι υποτιμήσεις, έστω και αν αυτό δεν συνοδεύτηκε και με αύξηση των συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα του 4% η Coca-Cola, αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Cosmote, θετική μεταβολή για ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Αγροτική, Εθνική, Alpha Bank και αμετάβλητος ο τίτλος της Intralot.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων για την Εμπορική, αξιοσημείωτες απώλειες για Κύπρου, Πειραιώς, Ταχ. Ταμιευτήριο, Ελ. Πετρέλαια, Ελ. Τεχνοδομική, MPB και αρνητικό πρόσημο για ΟΤΕ, Motor oil, Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 5009,53 και 5042,4 μονάδων, άλλαξε 10 φορές πρόσημο και έκλεισε στις 5032,19 με κέρδη 0,15%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 668 εκατ. από τα οποία τα 287,9 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συγκρατημένη η τελική εικόνα με 118 ανοδικές μετοχές έναντι 134 πτωτικών και 10 τίτλοι με κέρδη από 5 έως 16,67%.

Οι αποφάσεις της γ.σ. έστειλαν στην πρώτη θέση των κερδισμένων την Βιοσώλ, ακολούθησε λόγω της δημόσιας πρότασης η Εθνική Ασφαλιστική, ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον και νέο ιστορικό υψηλό για την Κορρές, νέο ιστορικό υψηλό και για Fourli, Sprider, τα Λιμάνια από ότι φαίνεται δεν έχουν … καημούς και έκλεισαν και τα δύο σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ προσδοκίες και κέρδη καταγράφησαν και για την ΑΕΓΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v