Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Τι λέει για 8 ελληνικές εταιρίες

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν ελληνικές εταιρίες της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς και τις προοπτικές τους εξετάζει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου. Τι λέει για οκτώ εταιρίες. Οι τιμές-στόχοι, οι συστάσεις και οι προοπτικές.

Deutsche Bank: Τι λέει για 8 ελληνικές εταιρίες
Τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν ελληνικές εταιρίες της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς και τις προοπτικές τους εξετάζει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά ο οίκος αναφέρεται στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας τις δομικές αλλαγές που έρχονται, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ισχυρή εγχώρια ζήτηση, το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον και τις διαφαινόμενες θετικές προοπτικές της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ στους κινδύνους αναφέρει τη διάβρωση της ανταγωνιστικότητας και τον περιορισμό του ισοζυγίου πληρωμών.

Alapis: Ο οίκος θέτει την τιμή-στόχο στα 3,5 ευρώ και τη σύσταση σε ”buy”, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει στους βασικούς καταλύτες την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς γενετικών φαρμάκων, το ύψος της οποίας εκτιμάται στα 60 δισ. δολ. με πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους, καθώς και τη ”δεσμευμένη στην ανάπτυξη διοίκηση”. Στους κινδύνους, ο οίκος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εκτέλεση της στρατηγικής που έχει ως βάση τις εξαγορές και τη δυνατότητα οι δραστηριότητες να παραγάγουν ρευστό. Η μετοχή της εταιρίας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στο 1,99 ευρώ.

Frigoglass: Για τη μετοχή η τιμή τίθεται στα 25,2 ευρώ με σύσταση ”buy” και εκτιμώμενη ετήσια μετοχική απόδοση στο 21%. Για την ίδια την εταιρία ο οίκος αναφέρει την παγκοσμίου βεληνεκούς ”growth story” που αποτελεί η Frigoglass, κάτι που στηρίζει την πελατειακή και προϊοντική διαφοροποίηση που εμφανίζει. Για τη διοίκηση αναφέρει ότι αποτελείται από αφοσιωμένα στελέχη με εμπειρία σε πολυεθνικές, ενώ σε ό,τι αφορά τις προοπτικές εστιάζει σε μεγάλες δυνατότητες γεωγραφικής επέκτασης στην Άπω Ανατολή και στην Αμερική. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα ρίσκα, αναφέρονται η μεγάλη εξάρτηση του τζίρου από την Coca Cola 3E αλλά και η μεταβλητότητα στις τιμές των πρώτων υλών. Η μετοχή έκλεισε τη Δευτέρα στα 23,24 ευρώ.

Intralot: Στα 31,7 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο η Deutsche Bank, ενώ η σύσταση είναι ”buy” με εκτιμώμενη ετήσια μετοχική απόδοση στο 20%. Ο οίκος επισημαίνει ότι η μετοχή είναι ”υψηλού ρίσκου” αλλά και πως η αποτίμησή της είναι ελκυστική. Στα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους ταχείς ρυθμούς προόδου των δραστηριοτήτων του εξωτερικού, την ισχυρή ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές και την παγκόσμια τάση μεγαλύτερης απελευθέρωσης των αγορών τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με το κλείσιμο της Δευτέρας, η μετοχή βρίσκεται στα 27 ευρώ.

Νεοχημική: Στα 33,2 ευρώ τίθεται η τιμή-στόχος για τη μετοχή της εταιρίας, ενώ η σύσταση είναι ”buy” με εκτιμώμενη ετήσια μετοχική απόδοση στο 65%. Στα θετικά σημεία της εταιρίας αναφέρονται η αυξανόμενη παραγωγή, η πορεία της αγοράς χημικών στις αναδυόμενες αγορές που πιστεύεται ότι θα υπερδιπλασιαστεί στα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ αντίθετα στους κινδύνους αναφέρονται ο εντεινόμενος ανταγωνισμός, οι πολιτικές αστάθειες και η ενδεχόμενη αδυναμία να μετατραπούν οι δραστηριότητες σε ρευστό. Ο τίτλος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 20,3 ευρώ.

Ακόμα, στην ίδια έκθεση ο οίκος αναφέρεται στις εταιρίες Βωβός (τιμή-στόχος 30 ευρώ, ”hold”), Folli Follie (25,1 ευρώ, ”sell”), KAE (12,2 ευρώ, ”hold”) και ΜΕΤΚΑ (15,9 ευρώ, ”sell”). Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Folli Follie έκλεισε τη Δευτέρα στα 30,12 ευρώ, της Βωβός στα 24,74 ευρώ, των ΚΑΕ στα 12,92 ευρώ και της ΜΕΤΚΑ στα 17,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v