Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είδες η ΔΕΗ !!!

Στους ”τζόκερ” για τη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης, δηλαδή ΟΤΕ-Cosmote και ΔΕΗ, έρχεται να προστεθεί και η μεταβίβαση πακέτου 10% στον ΟΛΠ. Είναι προφανές πως η ειδησεογραφική ατζέντα εμπλουτίζεται μετά την... αργία της προεκλογικής περιόδου. Ελαφρώς διορθωτικά κινούνται οι περισσότερες ξένες αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρείται η υπεραπόδοση του ελληνικού έναντι των ξένων χρηματιστηρίων με τον Γ.Δ. στην περιοχή των 5.025 μονάδων.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρούσε κατά 0,67% και τα Συμβόλαια του S&P στη Ν. Υόρκη παρέπεμπαν σε διόρθωση, στο Χ.Α. καταγραφόταν θετική μεταβολή για περισσότερες από 100 μετοχές.

Μία μάλλον μοιρασμένη εικόνα, καθώς χαμηλότερα διαμορφωνόταν η τιμή 136 μετοχών.

Η υπεραπόδοση της αγοράς μας αποδίδεται στους δύο ”τζόκερ” των ημερών, δηλαδή ΟΤΕ-Cosmote και ΔΕΗ.

Στον μεν Οργανισμό η μετοχή της μητρικής υποχωρεί μέχρι και 1,7% προς τα 24,86 ευρώ, ενώ της θυγατρικής κυμαίνεται στα 24 ευρώ, δηλαδή μέχρι και 1,35% υψηλότερα, έχοντας προηγουμένως καταγραφεί νέα ιστορικά υψηλή τιμή.

Η μετοχή της ΔΕΗ κερδίζει και άλλο έδαφος, με 2,11% στα 26,14 ευρώ, καθώς οι ισχυροί επενδυτικοί κύκλοι που διαθέτουν ήδη συμμετοχή στο Μ.Κ. της Επιχείρησης φέρονται να απορρόφησαν την όποια προσφορά εκδηλώθηκε αρχικά μέχρι τα χαμηλά των 25,24 ευρώ.

Μία άλλη εξέλιξη αφορά στη μεταβίβαση πακέτου 10% του ΟΛΠ.

Δεδομένου ότι και σε θέματα υποδομών, ειδικότερα των λιμενικών φορέων (όπως τελευταία εκτενώς ανέφερε η Έλενα Λάσκαρη), η κίνηση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πόσο μάλλον όταν όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το πακέτο που έχει στην κατοχή της η Morgan Stanley, η οποία προφανώς ενεργεί ως θεματοφύλακας τρίτων τελικών πελατών.

Πέραν αυτών, όμως, ο ευρύτερος μικρομεσαίος χώρος, η καλούμενη… περιφέρεια, έχει και σήμερα μερίδιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από τη Βιοσώλ, που προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου 8,34 εκατ. ευρώ και σε επενδύσεις στον τομέα... επεξεργασίας ύδατος, την Εθνική Ασφαλιστική μέχρι τις Sciens, Ζήνων, Ιnfo-Quest, Αθηνά, η συνεδρίαση έχει ενδιαφέρον.

Με αυξημένες συναλλαγές κινείται κοντά στο 0,7 ευρώ η ΑΕΓΕΚ, στα 14,40 η μετοχή της Sprider, στα 4,10 η Αγροτική Ασφαλιστική, στα 7,70 ευρώ η υποτιμημένη ΣΙΔΜΑ, στο 1,78 ευρώ η Alsinco και βεβαίως ο Χατζηιωάννου στο 1,84 ευρώ.

Κοντά σε ιστορικά υψηλή τιμή διαμορφώνεται η μετοχή της Coca Cola 3E και συγκεκριμένα στα 37,44 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v