Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων πλην ΔΕΗ - ΟΤΕ

Σε όλο και στενότερο εύρος κυμαίνεται ο Γενικός Δείκτης, όλο και χαμηλότερα διαμορφώνονται οι συναλλαγές. Αυτό, από μια άποψη, καθιστά πιο... αμυντική την αγορά μας σε μια περίοδο που οι απώλειες στα ξένα χρηματιστήρια έφταναν μέχρι και το 1%. Υπεραπόδοση για μετοχές της ΔΕΗ, ΟΤΕ, αλλά και Εθνική - Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ούτε σήμερα πέρασε το όριο των 50-55 μονάδων το εύρος διακύμανσης για το Γενικό Δείκτη.

Δεδομένου μάλιστα ότι η ελάχιστη τιμή καταγράφηκε στις 4.786,4 μονάδες και η μέγιστη στις 4.817,4 μονάδες, θα έλεγε κανείς πως το εύρος γίνεται στενότερο, κατά συνέπεια πιο ελέγξιμο, τουλάχιστον όσον αφορά στον ASE 20.

Από μια άποψη, αυτό είναι χρήσιμο, καθώς την ώρα που ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν σε κλείσιμο με οριακά κέρδη στις 4.814,7 μονάδες, στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Νέα Υόρκη, οι απώλειες έφθαναν μέχρι τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Ένα πρόσθετο στοιχείο που διευκολύνει την τακτική συντήρησης στο ΧΑ αφορά στην αξία των συναλλαγών, που παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. Σήμερα ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 257 εκατ. ευρώ, από τα οποία, 20,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε πακέτα.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως, μόνο σε Εθνική και ΟΤΕ, οι συναλλαγές προσέγγισαν τα 85 εκατ. ευρώ.

Αυξημένος τζίρος πραγματοποιήθηκε επίσης σε Alpha Bank, ΔΕΗ, Eurobank, Marfin Popular Bank, Πειραιώς και ΟΠΑΠ.

Από τον 20άρη, ο ΟΤΕ με το +1,8% στα 23,80 ευρώ και η ΔΕΗ με την πολύτιμη συνδρομή του 2,18% στα 22,48 ευρώ, συνέβαλαν ώστε να διαμορφωθεί στις 2.569 μονάδες.

Δεδομένου ότι μέγιστη τιμή για τον συγκεκριμένο δείκτη διαμορφώθηκε στις 2.570,4 μονάδες, θα λέγαμε πως για σήμερα είχαμε την καλύτερη δυνατή τεχνική εικόνα. Δεδομένης βέβαια της διεθνούς συγκυρίας.

Για 86 μετοχές σημειώθηκε θετική τιμή και για 170, αρνητική.

Για τη μετοχή της Eurodrip, η απόδοση έφθασε το 12%, η δε τιμή στα 1,30 ευρώ με συναλλαγές 393.000 ευρώ. Για την επιχειρηματική επαναφορά της εταιρίας αναφέρονται περισσότερα στον Χαμελαίοντα.

Ισχυρή απόδοση 6,5% και κλείσιμο στα 3,60 ευρώ διαμορφώθηκε με αυξημένες συναλλαγές για τη μετοχή της Singular Logic.

Η μετοχή της Yalco ενισχύθηκε κατά 6% στα 2,29 ευρώ με επίσης αυξημένο τζίρο.

Αυξημένες συναλλαγές με ισχυρή απόδοση σημειώθηκε για το Ιασώ στα 12,98 ευρώ, για το Centric στα 4,38 ευρώ αλλά και για μετοχές εταιριών όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος (δες σχετικό θέμα με ανάλυση HSBC), Κούμπας, Κορρές, Folli Follie, Προοδευτική, Euromedica και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v