Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις από τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε τη χώρα, τα ασφαλιστικά μέτρα της G-Tech κατά του ΟΠΑΠ, οι συζητήσεις για πιθανή συνεργασία Marfin-Eureko και τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις από τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε τη χώρα, τα ασφαλιστικά μέτρα της G-Tech κατά του ΟΠΑΠ, οι συζητήσεις για πιθανή συνεργασία Marfin-Eureko και τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Πυρκαγιές: Οι πυρκαγιές που μαίνονται για πέμπτη ημέρα στη μισή Ελλάδα απασχολούν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων, πολιτικών και οικονομικών. Έμφαση δίνεται στις πολιτικές εξελίξεις, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους πυρόπληκτους αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, γράφει η ”Καθημερινή”, το κόστος των ζημιών υπερβαίνει το 0,6% του ΑΕΠ, ή τα 3 δισ. ευρώ, ενώ μόνο οι ζημίες στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο ξεπερνούν ήδη, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, το 1,5 δισ. ευρώ. Για ”απειλή κραχ σε 5 νομούς” κάνει λόγο η ”Ημερησία”.

ΟΠΑΠ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ για την επέκταση της σύμβασης με την Intralot υπέβαλε χθες η G-Tech. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, στην πολυσέλιδη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της G-Tech χαρακτηρίζεται αναιτιολόγητη η ακύρωση του διαγωνισμού της προμήθειας μηχανογραφικής υποδομής και η ανάθεση του αντικειμένου του στην ανταγωνίστριά της Intralot. Η συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για την 11η Σεπτεμβρίου 2007.

Marfin: Είσοδο στην πολλά υποσχόμενη αγορά των τραπεζοασφαλειών επιδιώκει να πραγματοποιήσει και ο όμιλος της Marfin, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της ΜΡΒ στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και στις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται. Όπως επισημαίνουν τα ”Νέα”, σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια την τράπεζα, η Marfin βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Eureko για την προοπτική συνεργασίας εκτός Ελλάδος, καθώς και με μια πολυεθνική εταιρία. Στις συζητήσεις με την τελευταία συμπεριλαμβάνει και την ελληνική αγορά.

Eurobank Properties: Προσύμφωνο αγοράς εννέα ακινήτων συνολικής επιφάνειας 17.077,78 τ.μ. έναντι συνολικού τιμήματος 51,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η Eurobank Properties.

ΔΕΗ: Με μια αιφνιδιαστική πρωτοβουλία φαίνεται ότι ξεκινά νέα διαδικασία πώλησης για τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Bobov Dol στη Βουλγαρία, τον οποίο έχει διεκδικήσει ανεπιτυχώς η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η ΔΕΗ υπέβαλε ένσταση καθώς δεν έχει αρχίσει η εκδίκαση της έφεσής της για τον πρώτο διαγωνισμό για τον Bobov Dol.

Μηχανική: Σημαντική βελτίωση σημείωσαν τα αποτελέσματα της Μηχανικής, η οποία για το α΄ εξάμηνο ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 33,13% στα 102,73 εκατ. ευρώ και αύξηση των κερδών προ φόρων κατά 39,73% στα 22,46 εκατ. ευρώ.

Κορρές: Στα 17,1 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Κορρέ στο α΄ εξάμηνο του 2007, έναντι 15 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2006. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, γράφει η ”Ναυτεμπορική”, η αύξηση αυτή αποδίδεται στην αύξηση των πωλήσεων, κυρίως στις κατηγορίες προϊόντων περιποίησης μαλλιών και σώματος.

Τράπεζα Αττικής: Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής, το διοικητικό συμβούλιο του Λογαριασμού Ασφαλιστικών Καλύψεων και 942 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της τράπεζας, όπως αναφέρει το ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v