Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι έκτακτες Γ.Σ. των εταιριών ΚΡΙ ΚΡΙ, με βασικό θέμα το split της μετοχής στα δύο με διανομή δωρεάν μετοχών, και της Βιοσώλ με βασικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου. Οι εταιρίες Cosmote, Fourlis, Ρόκας, ΔΕΗ, Σφακιανάκης, Γρ. Σαράντης και Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου 2007.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Εταιρικές πράξεις

-Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 7.500.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας EUROMEDICA Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 37.906.355 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,55 ευρώ εκάστη.

- Σήμερα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 486/7.8.2007 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν για δεύτερη φορά 1.832 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ που προέρχονται από αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα, τα οποία προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος.

- Η επωνυμία της εταιρίας ΙΜΠΕΡΙΟ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤΙΝΓΚ ΕΪΤΖΕΝΤ A.E. στο Χ.Α. αλλάζει σε ΙΜΠΕΡΙΟ-ΑΡΓΩ ΓΚΡΟΥΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Στις σχέσεις της με την αλλοδαπή η επωνυμία θα αποδίδεται ως IMPERIO ARGO GROUP S.A.

-Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 33.125.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 165.625.000 (ΚΟ) μετοχές.

-Οι μετοχές της εταιρίας ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α., χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, με έκδοση 8.960.000 νέων (ΚΑ) μετοχών, σε αναλογία 1 νέα (ΚΑ) μετοχή για κάθε 5 παλαιές (ΚΑ) μετοχές και τιμή διάθεσης εκάστης 1,68 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τις 3/9/2007 έως και τις 17/9/2007 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χ.Α. ορίζεται από τις 3/9/2007 έως και τις 11/9/2007.

Διευκρινίζεται ότι βάσει του άρθρου 76 του κανονισμού του Χ.Α. και της απόφασης 30 του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύουν, το πρώτο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής μόνο για τη συνεδρίαση του Χ.Α. της 28ης/8/2007 ορίζεται ως εξής: +10% (και κατ’ επέκταση +20%) στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της τελευταίας συνεδρίασης του Χ.Α. (27/8/2007), 2,08 ευρώ, και –10% (και κατ’ επέκταση -20%) στην προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής που προκύπτει λόγω της αύξησης, 2,01 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

ΚΡΙ ΚΡΙ: Εικοστή πρώτη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 12:00, στις εγκαταστάσεις της, 3ο χλμ. Ε.Ο. Σερρών - Δράμας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου του κτιρίου γραφείων, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά πενήντα λεπτά του ευρώ (0,50 ευρώ), δηλαδή από την τιμή του ενός ευρώ ανά μετοχή (1 ευρώ) μείωση σε πενήντα λεπτά του ευρώ ανά μετοχή (0,50 ευρώ).

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του ισχύοντος κωδικοποιημένου καταστατικού της εταιρίας περί κεφαλαίου, προκειμένου να ενσωματωθεί η ως άνω μεταβολή του.

3. Κωδικοποίησή του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο, όπου θα ενσωματωθεί και η ως άνω τροποποίηση του άρθρου 5 αυτού.

ΒΙΟΣΩΛ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων-κατόχων κοινών μετοχών της εταιρίας στις 12:00, στην έδρα της, στη θέση Πετρέζα, στα Σπάτα Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών, με έκδοση νέων κοινών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου.

3. Εκχώρηση του δικαιώματος στο διοικητικό δυμβούλιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μερικά ή ολικά με την έκδοση νέων κοινών μετοχών για ποσό ανερχόμενο στο ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που είναι καταβεβλημένο σήμερα.

4. Εκχώρηση δικαιώματος στο διοικητικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης επί της έκδοσης ομολογιακού δανείου με την έκδοση ομολογιών μετατρέψιμων σε κοινές μετοχές κατά το άρθρο 8 του Ν. 3156/2003 για ποσό που ανέρχεται στο μισό του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

5. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

6. Τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού περί σκοπού της εταιρίας. Συμπλήρωση και επέκταση του σκοπού της.

7. Τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού περί εταιρικής επωνυμίας. Αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας.

8. Έγκριση σύναψης συμβάσεων κατ’ άρθρο 23α του Ν. 2190/20.

9. Έγκριση απόκτησης στοιχείων ενεργητικού κατ’ άρθρο 10 του Ν. 2190/20.

10. Έγκριση της γενικής στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας και εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο να προετοιμάσει τη διαδικασία απόσχισης του κλάδου θέρμανσης και κλιματισμού.

11. Διάφορες προτάσεις και ανακοινώσεις.

Οικονομικά αποτελέσματα

Οι εταιρίες Cosmote, Fourlis, Ρόκας, ΔΕΗ, Σφακιανάκης, Γρ. Σαράντης και Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου 2007.

Οικονομικά στοιχεία

Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (Ιούλιος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Αύγουστος).

Ευρωζώνη

- Δείκτης προσφοράς χρήματος Μ3 (Ιούλιος, ετήσια μεταβολή).

- Δείκτης προσφοράς χρήματος (Μάιος - Ιούλιος).

Γερμανία

- Δείκτης IFO επιχειρηματικού κλίματος (Αύγουστος).

- Δείκτης τιμών καταναλωτή (Αύγουστος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v