Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλόπουλος: ”Overweight” από την HSBC

Με τιμή–στόχο τα 35,5 ευρώ και σύσταση ”overweight” η HSBC ξεκινά την κάλυψη του Βασιλόπουλου σε έκθεση με ημερομηνία 28 Αυγούστου. Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η μέση ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή του Βασιλόπουλου την περίοδο 2006-09 θα διαμορφωθεί στο 26%.

Βασιλόπουλος: ”Overweight” από την HSBC
Με τιμή – στόχο τα 35,5 ευρώ και σύσταση ”overweight” η HSBC ξεκινά την κάλυψη του Βασιλόπουλου σε έκθεση με ημερομηνία 28 Αυγούστου.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η μέση ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή του Βασιλόπουλου την περίοδο 2006-09 θα διαμορφωθεί στο 26%.

Μεταξύ άλλων, η HSBC αναφέρει ότι η μετοχή του Βασιλόπουλου φαίνεται να είναι πολύ χαμηλά αποτιμημένη (10 φορές το ΡΕ του 2008) σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές σε όλους του πολλαπλασιαστές, ενώ discount υπάρχει ακόμα και στην τιμή-στόχο που έχει θέσει η χρηματιστηριακή.

Αυτό, τονίσει, δεν δικαιολογείται, δεδομένων των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης και της υψηλής παραγωγής ταμειακών ροών του Βασιλόπουλου, σημειώνοντας πως οι ταμειακές ροές θα πρέπει να είναι αρκετές τόσο για να χρηματοδοτήσουν τις κεφαλαιακές δαπάνες της ΑΒ, όσο και για να μειώσουν τα επίπεδα χρέους.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα κεφαλαιακά κέρδη από μια ενδεχόμενη πώληση και leaseback του χαρτοφυλακίου real estate του ομίλου, θα μπορούσαν να είναι σημαντικά.

Η μετοχή του Βασιλόπουλου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 27ης Αυγούστου στα 26,48 ευρώ, ενώ η τιμή – στόχος που θέτει η χρηματιστηριακή συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 37,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v