Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμφανής η έλλειψη διάθεσης στο Χ.Α.

Στον ρυθμό και με τη διάθεση που ταιριάζει στη συγκυρία και την τραγωδία των ημερών διαμορφώνεται η διάθεση όσων παρακολουθούν την αγορά. Υπεραπόδοση για ΟΤΕ - Cosmote, νέα υψηλή τιμή για την 3E, χαμηλός ο τζίρος και περιορισμένη μόχλευση για ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα σημερινή συνεδρίαση συνεχίζεται.

Με τον Γ.Δ. να κυμαίνεται στο… γνωστό εύρος των 50 μονάδων και με τις συναλλαγές περίπου στις 14:10 να μην ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ.

Έχουμε μία συνεδρίαση στον ρυθμό και με τη διάθεση που αρμόζει σε αυτές τις μέρες και σε αυτήν τη συγκυρία.

Η μετοχή του ΟΤΕ αναδεικνύεται μέχρι στιγμής μοχλός διαμόρφωσης της τάσης του ASE-20, καθώς έφτασε μέχρι τα υψηλά των 23,60 ευρώ και τώρα διαμορφώνεται στα 23,28 ευρώ με 1,22%.

Ανοδικά διαμορφώνεται η τιμή και της θυγατρικής Cosmote στα 22,40 ευρώ.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες γράφονται αρκετά και ακούγονται περισσότερα για τη σκοπιμότητα της κίνησης MIG και της υψηλής τιμής που προσέφερε για την απόκτηση θέσης στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε 2-3 πράγματα.

Κατ’ αρχάς, ο ΟΤΕ ελέγχει το 67% της Cosmote (η οποία διαθέτει πέραν των άλλων τη Romtelecom).

Ο όμιλος γενικότερα ελέγχει το 20% της Telecom Serbia, δραστηριοποιείται στα Σκόπια και στη Βουλγαρία και κατέχει το 85% της αλβανικής AMC.

Επιπρόσθετα, διαθέτει πέραν των άλλων ένα πολύ ισχυρό χαρτί που αφορά στην τεράστια ακίνητη περιουσία.

Το αν ο όμιλος MIG έπραξε σωστά ή αν πρόσφερε πολλά, προφανώς θα αποδειχθεί στη διάρκεια του χρόνου.

Ωστόσο, με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό και χωρίς να αναφέρουμε κάτι περισσότερο από τα προφανή, η κίνηση στον ΟΤΕ μόνο ακριβή δεν μπορεί να θεωρηθεί. Τουλάχιστον κατά την εκτίμησή μας.

Από τον ASE-20 υπεραποδίδει με 4,2% η μετοχή της 3E (στα νέα υψηλά των 36,28 ευρώ), με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές αξίας 4,7 εκατ. ευρώ.

Δεδομένης της εικόνας που παρουσιάζει η αγορά, η μετοχή της Cyclon (με την ανακοίνωση θεαματικής αύξησης των μεγεθών της) ενισχύεται 6,2% στα 2,07 ευρώ, η ΑΣΚΟ στα 2,06 ευρώ, ο Καραμολέγκος στα 2,65 ευρώ και η Alpha Γκρίσιν στα 3,48 ευρώ.

Στις 14:15 για 55 μετοχές καταγραφόταν θετική τιμή και για 190 αρνητική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v