Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε... εύρος ασφαλείας ο Γενικός Δείκτης

Για ακόμη μία συνεδρίαση η διαμόρφωση κυρίως του ASE-20 παραπέμπει σε... έλεγχο από τους ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους. Μέσα σε εύρος ασφαλείας Γ.Δ. και ASE-20, ενώ εξελίξεις στον ακτοπλοϊκό κλάδο συντηρούν χρηματιστηριακά τις μετοχές των εταιριών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν παρουσιάζονται σημαντικές μεταβολές στην εικόνα της αγοράς την τελευταία μία ώρα.

Ο Γ.Δ. παραμένει σε διακύμανση στην περιοχή των 4.770-4.780 μονάδων, ο ASE-20 έχει επανέλθει πάνω από τις 2.545 μονάδες, με τις απώλειες να έχουν περιοριστεί στο 0,2%, ενώ για περίπου 90 μετοχές σημειώνεται θετική τιμή.

Η θετική απόδοση των Eurobank, Alpha Bank, OΠΑΠ απορροφά σε μεγάλο βαθμό την υποχώρηση των Εθνικής, Πειραιώς, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Για ακόμη μία συνεδρίαση, στη μετοχή του Τιτάνα παραμένει σταθερή η προσφορά στο εύρος των 36,7 - 36,5 ευρώ.

Οι συναλλαγές στις 14:10 προσέγγιζαν τα 150 εκατ. ευρώ, με μεγάλο μέρος του τζίρου να περιορίζεται και σήμερα σε Εθνική, Alpha Bank, OTE, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Κύπρου, MIG, Eurobank, 3E και Alapis.

Συμπεριλαμβανόμενων των πακέτων, υψηλές συναλλαγές 2,8 εκατ. ευρώ έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της ΑΝΕΚ, που αντιδρά μάλιστα 5,3% υψηλότερα προς τα 2,4 ευρώ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την κυπριακή Sea Star (δες σχετικό θέμα).

Στη μετοχή της Attica Συμμετοχών συνεχίζεται η επίμονη απορρόφηση της προσφοράς σήμερα στο εύρος των 5,58 - 5,26 ευρώ, με τις φήμες να επιμένουν για... εξελίξεις.

Φήμες που πιθανότατα αναθερμαίνονται μετά και τις τελευταίες διοικητικές αλλαγές στην Attica Συμμετοχών.

Από τις μετοχές που αντιδρούν ανοδικά, η Yalco κρατά τα 2,21 ευρώ, υπεραποδίδει η Εγνατία στα 6,94 ευρώ η κοινή και στα 6,90 ευρώ η προνομιούχος, με αυξημένες συναλλαγές στην πρώτη.

Υψηλότερα διαμορφώνεται η μετοχή του Γκάλη στα 2,88 ευρώ, ο Ζήνων στα 3,20 ευρώ (η εταιρία σχετίζεται μέσω Megabet έμμεσα με τις τελευταίες εξελίξεις σε ΑΝΕΚ και Sea Star), το Vell Group στο 1,94 ευρώ, ενώ ακολουθούν Centric, Βαλκάν, ΟΛΠ, Αlapis, Ατέρμων, Μινωικές, ΝΕΛ και Blue Star.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v