Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα αποτελέσματα Τ.Τ. και ΟΠΑΠ, οι λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, η αύξηση κεφαλαίου και οι επενδύσεις της J&P Άβαξ, το άνοιγμα της Εθνικής Ασφαλιστικής σε Τουρκία και Σερβία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Τα αποτελέσματα Τ.Τ. και ΟΠΑΠ, οι λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, η αύξηση κεφαλαίου και οι επενδύσεις της J&P Άβαξ, το άνοιγμα της Εθνικής Ασφαλιστικής σε Τουρκία και Σερβία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή.

ΟΠΑΠ: Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το α’ εξάμηνο του 2007, καθώς αυξήθηκαν κατά 25,1% στα 285,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3,7% στα 2,375 δισ. ευρώ.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Τη βεβαιότητα ότι η διεθνής πιστωτική κρίση δεν θα επηρεάσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διατύπωσε η διοίκηση του Τ.Τ. κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου, γράφει η ”Ναυτεμπορική”. Οι εναλλακτικές επενδύσεις είχαν απόδοση 6,2% το 2006 και το σχετικό χαρτοφυλάκιο είναι ύψους 460 εκατ. ευρώ. Το Τ.Τ. ανακοίνωσε αύξηση των κερδών του κατά 25% στα 100 εκατ. ευρώ κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Eurobank: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της EFG Eurobank κατά 1,2 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο της αύξησης, όπως αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες, θα εκδοθούν 61.4441496 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ. Η τιμή έκδοσης ορίστηκε στα 20 ευρώ έκαστη, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετοχών με αναλογία 2 νέες προς 15 παλαιές. Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης και την Παρασκευή 31 Αυγούστου η έναρξη της περιόδου άσκησης και διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης.

Άβαξ: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της J&P Άβαξ κατά 41.040.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση 5,4 εκατ. νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 7,6 ευρώ ανά μετοχή και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, ενέκρινε η γενική συνέλευση της εταιρίας. Εν τω μεταξύ, έκταση περίπου 21 στρεμμάτων στο Ν. Φάληρο, η οποία ανήκει τώρα στους δύο βασικούς μετόχους της J&P Άβαξ, αξιοποιεί η κατασκευαστική σε συνεργασία με επενδυτικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 140 εκατ. ευρώ.

Εθνική Ασφαλιστική: Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Τουρκία, ενώ μέσα στο 2008 αναμένεται να κάνει σημαντική επέκταση και στη Σερβία, δημιουργώντας τη νέα εταιρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ημερησίας”.

Eurobank Properties: Στην εξαγορά του 99,99% της Eliade Tower, ρουμανικής ανώνυμης εταιρίας η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός κτιρίου γραφείων στην περιοχή Floreasca του Βουκουρεστίου, προχώρησε η Eurobank Properties, όπως αναφέρει το ”Βήμα”. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 26,25 εκατ. ευρώ.

Ασπίς: Δύο νέα ανοίγματα σε ξένες αγορές σχεδιάζει ο όμιλος Ασπίς, στοχεύοντας στην ενίσχυση της παρουσίας του εκτός ελληνικών συνόρων. Σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, έχοντας ήδη επενδύσει στην Κύπρο, την Αλβανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία, ο ασφαλιστικός όμιλος δρομολογεί νέες κινήσεις στην αγορά της Σερβίας και της Νορβηγίας.

Τράπεζα Πειραιώς: Άδεια για τη λειτουργία εταιρίας leasing πήρε η Τράπεζα Πειραιώς στη Σερβία από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, γράφει η ”Ημερησία”.

Ναυτιλιακές: Έντονο είναι το ελληνικό ενδιαφέρον για την πώληση του 70% της κρατικής ναυτιλιακής εταιρίας Navigation Maritime Bulgaria (Navibulgar), η οποία αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταφορική εταιρία της Βουλγαρίας, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας ανακοίνωσε τα ονόματα 23 εταιριών ή κοινοπραξιών, οι οποίες παρέλαβαν τον σχετικό φάκελο ιδιωτικοποίησης. Στη λίστα περιλαμβάνονται τουλάχιστον 3 φανερές ελληνικές συμμετοχές, και συγκεκριμένα η Athenian Ship Carriers Ltd (συμφερόντων Μ. Κυριακού), η Chartworld Shipping Corporation και η Τράπεζα Πειραιώς, για λογαριασμό πελάτη της.

ΕΒΖ: Οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και κατηγορούν τη διοίκηση της εταιρίας για ”απαξιωτική τακτική”, εκφράζοντας ανησυχία για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, η ομοσπονδία των εργαζομένων αποφάσισε ότι θα παραμείνουν σβηστές μέχρι τα εγκαίνια της 72ης ΔΕΘ όλες οι καμινάδες στα εργοστάσια της ΕΒΖ, ενώ οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της ΔΕΗ.

Ομόλογα: Την ύπαρξη σαφών ενδείξεων για διακίνηση ”μαύρου” χρήματος και στην υπόθεση του ομολόγου του Ταμείου των δημοσιογράφων θα επιβεβαιώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεύτερο πόρισμα Ζορμπά. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, πρόκειται για την παράλληλη έρευνα που διεξάγει η Αρχή για την καταπολέμηση του ”βρόμικου” χρήματος και αφορά στο δομημένο ομόλογο των 130 εκατ. ευρώ που αγόρασε το ΤΣΠΕΑΘ.

Σοφοκλέους: Οι αγορές διαθέτουν τη δική τους λογική και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά στην πρόσφατη αναταραχή. Έπειτα από συνεχόμενες μέρες ευημερίας στις χρηματιστηριακές αγορές, το sell-off των μετοχών προσγείωσε τους επενδυτές στην πραγματικότητα. Η εφημερίδα ”Μέτοχος” παρουσιάζει 8+10 μετοχές με θεωρητικά αμυντικά χαρακτηριστικά, μετοχές που συγκρινόμενες με τον Γενικό Δείκτη υπερτερούν σε βασικά σημεία και μπορούν να αποτελέσουν ”ασπίδα” στην αυξανόμενη μεταβλητότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v