Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Sato και Προοδευτική πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ οι εταιρίες Lamda Development και Kego ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου 2007. Aπό σήμερα οι μετοχές της Eurobank είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και με προσαρμοσμένη τιμή τα 24,58 ευρώ.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα οι μετοχές της EFG EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, με έκδοση 61.444.496 νέων (ΚΟ) μετοχών, σε αναλογία 2 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 15 παλαιές (ΚΟ) μετοχές και τιμή διάθεσης εκάστης 20,00 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τις 31/8/2007 έως και τις 14/9/2007 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χ.Α. ορίζεται από τις 31/8/2007 έως και τις 10/9/2007. Διευκρινίζεται ότι το πρώτο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής μόνο για τη συνεδρίαση του Χ.Α. στις 27/8/2007 ορίζεται ως εξής: +30% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της τελευταίας συνεδρίασης του Χ.Α. (24/8/2007), 25,20 ευρώ, και –30% στην προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής που προκύπτει λόγω της αύξησης, 24,58 ευρώ.

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 1.832 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας SCIENS που προέρχονται από αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα τα οποία προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος.

Γενικές συνελεύσεις

SATO: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της, Λεωφόρος Κηφισίας 168, στο Μαρούσι Αττικής, με θέμα ημερησίας διάταξης: Λήψη απόφασης για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας προς συμψηφισμό ζημιών, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού που έχει σχηματιστεί από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στα γραφεία της, Σπ. Τρικούπη 60 και Λεωφόρος Αλεξάνδρας, στην Αθήνα, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας: α) Με την καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/1920. β) Με την καταβολή μετρητών ή την εισφορά σε είδος ή σε συνδυασμό και των δύο και την έκδοση νέων μετοχών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ της εισόδου στην εταιρία νέων στρατηγικών επενδυτών. γ) Με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρίας και την έκδοση νέων μετοχών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ των πιστωτών της εταιρίας των οποίων θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

3. Εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. της εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των διαδικαστικών θεμάτων της αύξησης και δη των θεμάτων που αφορούν στην κατάρτιση του ενημερωτικού δελτίου, στη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χ.Α. και από την Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., στη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών, στην εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α. και σε κάθε σχετικό θέμα.

4. Διάφορες ανακοινώσεις.

Οικονομικά αποτελέσματα

Οι εταιρίες Lamda Development και Kego ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου 2007.

Διεθνή

Ευρωζώνη

- Ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, κ. Trichet.

ΗΠΑ

- Μεταπωλήσεις κατοικιών Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v