Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπριντάρουν Εθνική - ΔΕΗ

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η Εθνική από τη θέση του ηγέτη οδηγεί υψηλότερα βασικούς δείκτες και αγορά, ενώ η ΔΕΗ (4,42%) για μία ακόμη ημέρα κλέβει τις εντυπώσεις. Υψηλότερες τιμές για Eurobank, Marfin, Alpha Bank, Πειραιώς. Συντηρείται η μόχλευση στον μικρομεσαίο χώρο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ικανοποιητικά από πολλές απόψεις κινείται η αγορά στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή των 4.800 μονάδων.

Σε αυτό βεβαίως βοηθά και η διεθνής συγκυρία, με τις αγορές να κινούνται ξεκάθαρα τεχνικά, σε αντίδραση της βίαιης διόρθωσης που είχε προηγηθεί.

Ο Γ.Δ. διαμορφώνεται στα υψηλά ημέρας των 4.840 μονάδων, με τον ASE-20 να υπεραποδίδει μέχρι και 2,1% προς τις 2.576 μονάδες.

Αντίδραση που επιτυγχάνεται και σήμερα με μπροστάρη την Εθνική, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 2,9%, στα 42,80 ευρώ.

Όπως και χθες, η Εθνική συμπαρασύρει το σύνολο των τραπεζικών μετοχών, με τη Eurobank στο 3,4% (25,34 ευρώ), την Alpha Bank στο 2,2% (23,08 ευρώ), τη MIG με 1,8% (6,82 ευρώ), αλλά και των Κύπρου, Αγροτικής, Πειραιώς, Εμπορικής και βεβαίως Τ.Τ..

Στη μετοχή του Τ.Τ. βρίσκεται σε εξέλιξη μία καταρχήν τεχνικής μορφής αντίδραση, που υποστηρίζεται μέσω αγορών, κυρίως από ξένους επενδυτικούς οίκους.

Από επίπεδα τιμών χαμηλότερα των 14 ευρώ, η μετοχή του Τ.Τ. δικαιολογεί αντίδραση προς τα 15,8 – 16 ευρώ.

Η μετοχή, όμως, που ”κλέβει” την παράσταση είναι της ΔΕΗ.

Και αυτό, γιατί παρά την υπεραντίδραση των τελευταίων ημερών, αντιδρά σήμερα με 4,7% προς τα 22,8 ευρώ.

Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας πως για τη μετοχή της ΔΕΗ μόλις στη συνεδρίαση της 16ης/8 (χαμηλά της αγοράς) σημειωνόταν ενδο-συνεδριακά κατώτατη τιμή στα 19,02 ευρώ και σε κλείσιμο στα 19,10 ευρώ.

Δεδομένης της εικόνας του ”20άρη”, η συντήρηση της μόχλευσης στον ευρύτερα εννοούμενο μικρομεσαίο χώρο και αναμενόμενη είναι και απολύτως καλοδεχούμενη από ένα μεγάλο μέρος ενεργών παιχτών.

Είναι ενδεικτικό πως για 200 και πλέον μετοχές καταγράφεται θετική τιμή, ενώ για περίπου 40 τίτλους η απόδοση ξεπερνά το 3%.

Με βάση τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις 14:00, επιβεβαιώνεται η βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά της Yalco προς τα 2 ευρώ, του Νεώριου Συμμετοχών στα 2,15 ευρώ, της προνομιούχου Μηχανικής προς τα 5,4 ευρώ, της κοινής προς τα 6,84 ευρώ, της ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες (σε νέα ιστορικά υψηλή τιμή), της ΑΕΓΕΚ και των Attica Συμμετοχών (στην τρέχουσα τιμή η εταιρία αποτιμάται γύρω στα 550 εκατ. ευρώ), της Ελληνικά Καλώδια (μόνο η αξία της ρουμανικής θυγατρικής της ICME αποτιμάται περίπου όσο η χρηματιστηριακή αξία των Καλωδίων) και αρκετών ακόμη περιπτώσεων.

Στις 14:10 ο Γ.Δ. παρέμενε υψηλότερα των 4.830 μονάδων, με συναλλαγές περίπου 250 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v