Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα αποτελέσματα εξαμήνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Aegean Airlines, οι εξελίξεις στο θέμα εξαγοράς της τουρκικής Alternatifbank από την Alpha Bank, τα νεότερα από το σκάνδαλο των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα αποτελέσματα εξαμήνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Aegean Airlines, οι εξελίξεις στο θέμα εξαγοράς της τουρκικής Alternatifbank από την Alpha Bank, τα νεότερα από το σκάνδαλο των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αύξηση κατά 25% σημείωσαν τα κέρδη μετά από φόρους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο α’ εξάμηνο του 2007, καθώς διαμορφώθηκαν στα 100,01 εκατ. ευρώ, έναντι 79,92 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Εξπρές”.

Alpha Bank: Έως τις 30 Σεπτεμβρίου ο όμιλος της Alpha Bank και ο τουρκικός όμιλος Anadolu θα προσπαθήσουν να βρουν τη χρυσή τομή με στόχο την επίτευξη της μεταξύ τους συνεργασίας, πείθοντας ταυτόχρονα την τουρκική ρυθμιστική αρχή να δώσει το πράσινο φως για την εξαγορά ποσοστού της Alternatifbank, γράφει η ”Ημερησία”, επικαλούμενη δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ”Χουριέτ”. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο πρόεδρος του ομίλου Anadolu υποστηρίζει ότι ”έχει δεχθεί προσφορές από άλλους υποψήφιους για την απόκτηση της Alternatif”.

Aegean Airlines: Πενταπλασιασμό καθαρών κερδών, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 21,5%, εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο η Aegean Airlines. Όπως αναφέρει η ”Εξπρές”, τα κέρδη ανήλθαν στα 6,3 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών στα 209 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Με ρυθμό 9% αναμένεται να τρέξουν οι πωλήσεις της Frigoglass το 2007, λαμβάνοντας ώθηση από την επέκταση της εταιρίας στην ανατολική Ευρώπη και τη νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, κ. Π. Διαμαντίδη, στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρία αναμένεται να σημειώσει πωλήσεις 437 εκατ. ευρώ φέτος, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων και σχέδια για επέκταση στην Αμερική.

Ελληνική Τεχνοδομική: Το σύνολο των δραστηριοτήτων της Παντεχνικής θα απορροφήσει τελικά η Ελληνική Τεχνοδομική, με την όλη διαδικασία να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Ναυτεμπορική”.

Μινωικές Γραμμές: Σε 1,6 από 7,5 εκατ. ευρώ πέρυσι περιορίστηκαν οι ζημίες του ομίλου Minoan Lines το α’ εξάμηνο του 2007. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 83,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μικρή μείωση κατά 1,2%, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Euromedica: Με 120 εκατ. ευρώ ενισχύεται η κεφαλαιακή βάση της Euromedica, καθώς ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 60 εκατ. ευρώ, με την ισόποση έκδοση ομολογιακού δανείου πριν από ενάμιση μήνα, γράφει το ”Κέρδος”.

Μαμιδάκης: Σε εξαγορά του 50% των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων της Standardplin, που βρίσκεται στην τοποθεσία Miradi, κοντά στην Πρίστινα του Κοσόβου, προχώρησε ο όμιλος Αφών Μαμιδάκη, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Ομόλογα: Ραγδαίες εξελίξεις και περαιτέρω κλιμάκωση της προεκλογικής έντασης προκαλεί η δημοσιοποίηση του πορίσματος του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος, κ. Γ. Ζορμπά. Σύμφωνα με τον ”Ελεύθερο Τύπο”, ανώτατες δικαστικές πηγές αμφισβητούν την εγκυρότητα της έκθεσης για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση αφήνει αιχμές για τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκε. Επίκειται και δεύτερο πόρισμα, με λογαριασμούς εμπλεκομένων στην υπόθεση, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”. Εν τω μεταξύ, η JP Morgan ανέλαβε να καταβάλει τους τόκους της δεύτερης τοκοφόρου περιόδου, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, προσφορά που έγινε αποδεκτή από τις διοικήσεις των Ταμείων και έτσι ολοκληρώθηκε χθες η επαναγορά του ”αμαρτωλού” ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v