Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική αφύπνιση στο Χ.Α.

Περνά και πάλι τον πήχη των 4.700 μονάδων η αγορά, καθώς η Εθνική κερδίζει 2%. Στον ρυθμό της ακολουθούν Πειραιώς, Αγροτική, Alpha Bank, Eurobank και Marfin Popular Bank. ”Παλεύει” υψηλότερα των 2.505 μονάδων ο ”20άρης”, τη στιγμή που συντηρείται η ”μόχλευση” σε ένα ικανό μέρος του... ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η Εθνική επιτέλους βρίσκεται στη θέση που της πρέπει.

Ισχυροί παίκτες ξεκαθάρισαν από την αρχή της συνεδρίασης πως η εικόνα της Εθνικής θα τύχει καλύτερης υποδοχής και μεταχείρισης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Εντολές αγορών, που περιμέναμε να ενεργοποιηθούν από τα χαμηλά μηνός, φαίνεται να βρίσκουν τον δρόμο τους ωθώντας τη μετοχή προς τα 41 ευρώ.

Στον ρυθμό της Εθνικής ακολουθούν Πειραιώς, Αγροτική, Alpha Bank, Eurobank και Marfin Popular Bank.

Σε όλους τους τραπεζικούς τίτλους σημειώνεται ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα, με τον τζίρο σε 5 τίτλους να ξεπερνά το μισό του συνόλου των 50 εκατ. ευρώ (στις 11:05).

Αγοραστές επανακάμπτουν στη μετοχή της Κύπρου, το Τ.Τ. μετά τη στήριξη του Citigroup συνεχίζει να αντιδρά μέχρι τώρα με 2,2% προς τα 14,80 ευρώ, ενώ το MIG παραμένει σταθερό στην τιμή-θέσφατο των 6,70 ευρώ.

Η μετοχή της Marfin Popular ενισχύεται κατά 0,84% στα 9,62 ευρώ.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ σταθερός παραμένει ο ”άγνωστος αγοραστής” των τελευταίων περίπου 10 ημερών, που συνεχίζει να απορροφά μεγάλο μέρος της όποιας προσφοράς εκδηλώνεται για σήμερα, στο εύρος των 26 - 26,24 ευρώ.

Από το υπόλοιπο της αγοράς, όπου για 160 τίτλους καταγράφεται θετική απόδοση, η ”μόχλευση” συντηρείται καθώς ο Γ.Δ. και ο ASE-20 επανέρχονται υψηλότερα των 4.700 και 2.505 μονάδων αντίστοιχα.

Στη μετοχή της Unibrain συνεχίζεται η τοποθέτηση όσων προεξοφλούν τον επόμενο γύρο επιχειρηματικών εξελίξεων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατηγική συνεργασία με εμφανώς ισχυρότατο τηλεπικοινωνιακό όμιλο.

Ερυθρόλευκων μάλιστα χρωμάτων.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ προς τα 9,20 ευρώ, στη μετοχή της 3E που οδηγείται στην καταγραφή νέας ιστορικά υψηλής τιμής, ενώ ο τίτλος ακολουθείται από τη Frigoglass (στην έμμεσα συνδεδεμένη εταιρία τοποθετούνται 2 ξένοι θεσμικοί που διαθέτουν ισχυρή θέση και στο Μ.Κ. της 3E).

Ενεργότατη είναι η παρουσία εγχώριων επενδυτικών δυνάμεων στη μετοχή του Κούμπα, που με συναλλαγές αξίας 400.000 ευρώ επανέρχεται προς τα 3,4 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές και μάλιστα σε ανοδική φορά πραγματοποιούνται στην Intracom (προς τα 4,6 ευρώ), στην Intralot (προς τα 24,7 ευρώ), στη Centric (προς τα 3,66 ευρώ), στη Folli (προς τα 28,70 ευρώ), στην Alapis (προς το 1,86 ευρώ), στην ΑΕΓΕΚ (προς το 0,67 ευρώ) και σε ορισμένες ακόμη περιπτώσεις.

Από τεχνικής πλευράς, ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπέρβαση και πάλι των 2 ευρώ για τη μετοχή της Altec, η αντίδραση προς τα 12,2 ευρώ της Σιδενόρ και η συντήρηση της ανοδικής φοράς της Αεροπορίας Αιγαίου που ”βλέπει” τα 8 ευρώ.

Μετοχές εταιριών όπως Τεχνική Ολυμπιακή, Μεσοχωρίτης, Παΐρης, Μαξίμ, Λιβάνης, Κέκροψ, Βιομηχανία Ζάχαρης, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, ΝΕΛ, Σφακιανάκης, SingularLogic, Blue Star, Info-Quest, Κρι Κρι και ορισμένων ακόμη ξεπερνούσαν το 3%.

Μέχρι τις 11:15 υψηλή τιμή ημέρας για τον Γ.Δ. καταγράφεται στις 4.726,3 μονάδες (με προηγούμενο κλείσιμο στις 4.682,5) και ελάχιστο ημέρας αρχικά στις 4.688,4 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v