Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Βank - ΔΕΗ πιέζουν τη Σοφοκλέους

Χαμηλότερα διαμορφώνεται η τιμή των Alpha Bank, ΔΕΗ, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την υπεραντίδραση της Παρασκευής, πιέζοντας χαμηλότερα την αγορά. Ωστόσο, αναμενόταν καλύτερη αντίδραση σήμερα για Εθνική, Πειραιώς. Χαμηλότερα των 300 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο 3% φθάνουν οι απώλειες για τη μετοχή της Alpha Bank, στο 2,2% για τη μετοχή της ΔΕΗ. Πρόκειται για δύο από τις βασικές μετοχές που λόγω της αντιστάθμισης θέσεων στα παράγωγα ωθήθηκαν σε ακραία υψηλότερες τιμές την Παρασκευή.

Κι αν η διόρθωση για τις μετοχές του ”20άρη” που υπεραντέδρασαν στις 17/8 ήταν αναμενόμενη, θα περιμέναμε συγκριτικά καλύτερη εικόνα σήμερα για τις μετοχές κυρίως της Εθνικής και λιγότερο των Πειραιώς, Eurobank.

Η μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί κατά 1,5%, ενώ της Εθνικής από τα υψηλά των 41,68 ευρώ υποχωρεί (στις 15:45) στα 40,70 ευρώ.

Αυτές οι κινήσεις μετοχών του ASE 20 έχουν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη προς τις 4.675 μονάδες και εν συνεχεία της προσπάθειας σταθεροποίησής του προς τις 4.680 μονάδες.

Οι συναλλαγές, όπως διαφάνηκε μετά τα πρώτα 30 - 35 λεπτά της συνεδρίασης, βαίνουν μειούμενες, καθώς λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης με το ζόρι διαμορφώνονταν στα 300 εκατ. ευρώ (περί τα 36 αφορούσαν σε πακέτα).

Περίπου την ίδια ώρα για 165 - 170 μετοχές καταγραφόταν θετική μεταβολή και για 95 αρνητική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v