Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέζουν την αγορά Eurobank - Πειραιώς

Κυρίως λόγω της πίεσης σε Eurobank και Πειραιώς υποχωρεί χαμηλότερα των 2.400 μονάδων ο ”20άρης”. Δύσκολη και επίμονη η αντιπαράθεση σήμερα πωλητών - αγοραστών, με καμία από τις δύο πλευρές να μην έχει το πάνω χέρι.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Eurobank και Πειραιώς, όπως συμβαίνει σταθερά τις τελευταίες συνεδριάσεις, διαμορφώνεται το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος για τον FTSE 20.

Είναι λογικό σε αυτή τη συγκυρία, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, μια διαδικασία ΑΜΚ να λειτουργεί αποτρεπτικά για ένα μέρος βραχυπρόθεσμων παικτών. Πόσο μάλλον όταν η τιμή συμμετοχής στη σχετική διαδικασία έχει οριστεί χαμηλότερα.

Χαμηλότερα και των 23 ευρώ διαμορφώνεται η Eurobank (-2,2%), γύρω στα 22 ευρώ η Πειραιώς (-1,8%), ενώ τα τελευταία 15 - 20 λεπτά ”γυρίζει” από τα 21,7 προς τα 21 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank.

Αυτό έχει ως συνέπεια την απώλεια και πάλι των 2.400 μονάδων για τον ”20άρη” (-0,5%) και την υπαναχώρηση του Γενικού Δείκτη προς τις 4.500 μονάδες.

Όλα αυτά με συναλλαγές περίπου 160 εκατ. ευρώ (στις 12:25) και ένα μέρος του ”20άρη” (Τ.Τ., Cosmote, Κύπρου) να χάνει έδαφος.

Κρατούσαν ακόμη ΟΤΕ, ΟΠΑΠ (στο 2,1%) αλλά και 3E (στα 33,42 ευρώ), Intralot (στα 24 ευρώ) και Μυτιληναίος (στα 35 ευρώ).

Στον ευρύτερο μικρομεσαίο χώρο προφανώς και η εικόνα εμφανίζεται πιο αδύναμη απ’ ό,τι αρχικά, ωστόσο είναι ενθαρρυντικό πως η προσφορά σε μερικές μετοχές δείχνει ελεγχόμενη.

Στις 12:30 η Info-Quest συντηρούνταν στα 3,56 ευρώ, ενώ απόδοση μεγαλύτερη του 3% σημειωνόταν για 25 - 30 εισηγμένες.

Αναμφίβολα η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε ισχυρή προσπάθεια επενδυτικών κύκλων να υπερβάλουν σε ζήτηση, τουλάχιστον σε ορισμένες θέσεις τους και να εξισορροπήσουν τη γενικευμένα απαξιωτική εικόνα της αγοράς, που κυριαρχούσε μέχρι χθες.

Άλλωστε ουδείς έτρεφε, από την περίοδο της προσυνεδρίασης, την παραμικρή αμφιβολία πως η σημερινή ”μάχη” θα είναι εύκολη και χωρίς κόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v