Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς αντιστάσεις η Σοφοκλέους

Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση για την εκδήλωση… αντιστάσεων συνεχίζεται η συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πέριξ των 4.540 μονάδων καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 3,2%. Σημαντικές πιέσεις για Πειραιώς, Eurobank, Eθνική, 3Ε, Κύπρου. Ισχυρότατες οι απώλειες σε Λονδίνο (2,77%), Φρανκφούρτη (2,5%) και Παρίσι (2,8%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση για την εκδήλωση… αντιστάσεων συνεχίζεται η συνεδρίαση. Με τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 4.540 μονάδων και απώλειες της τάξεως του 3,2%.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώνεται ενίσχυση των πωλήσεων σε μετοχές του ”20άρη”, κάτι που αποτυπώνεται στην υποχώρηση του συγκεκριμένου δείκτη (στις 2.415 μονάδες με -3,4%), καθώς σε Εθνική, Πειραιώς, ΟΤΕ και Alpha Bank ο συνολικός τζίρος διαμορφώνεται περί τα 80 εκατ. ευρώ (σε σύνολο 230 εκατ. ευρώ).

Ενδιαφέρον στοιχείο όχι μόνο της σημερινής συνεδρίασης αλλά και της συγκυρίας, για λόγους ευνόητους, είναι η διαμόρφωση της τιμής των τραπεζικών μετοχών Πειραιώς και Eurobank. Αυτό, γιατί οι δύο όμιλοι βρίσκονται σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου (περί τα 2,5 δισ. ευρώ συνολικά), με τιμή-”κλειδί” τα 20 ευρώ.

Η μετοχή της Πειραιώς υποχωρούσε μέχρι και 5% (στα 22,5 ευρώ) και περίπου 5,2% η Eurobank (στα 23,90 ευρώ).

Αντιθέτως, την τιμή του κλάδου επιχειρείται να σώσει η Marfin, καθώς η μετοχή του MIG ”κρατά” τα 6,70 ευρώ, δηλαδή την τιμή της αύξησης κεφαλαίου.

Δεδομένης της συνολικότερης εικόνας της αγοράς (κατά 5,9% υποχωρεί η Κύπρου, κατά 3% η Βιοχάλκο, με 4,5% το Τ.Τ.), θα έλεγε κανείς πως βγάζει ”μάτια” η κόντρα στο ρεύμα υπεραπόδοση της Unibrain.

Κατά την εκτίμησή μας, το ισχυρό όπλο του σχήματος βρίσκεται πέραν των επόμενων επιχειρηματικών κινήσεων στη διαφορά αποτίμησης και κόστους των συγχωνευόμενων εταιριών.

Σε σχόλιό μας της 14ης Αυγούστου (14:18), αναφερόταν επί λέξει πως ”η αποτίμηση του ενιαίου σχήματος, δηλαδή της Unibrain, της HOL και της Teledome υπολογίζεται στα 280 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος είχε κοστολογήσει την απόκτηση του 30% της Unibrain σε περίπου 6 εκατ. ευρώ”.

Στην κατηγορία εισηγμένων που επιχειρείται να ”διασώσουν” την τιμή τους συμπεριλαμβάνονται η Logismos, Λεβεντέρης, Κυριακούλης, ΑΕΓΕΚ (προνομιούχος), Ναυτεμπορική, ΒΙΣ, Unisystems, Αθηνά, Βιοσώλ, Γκάλης, Ελαΐς, Elbisco και ελάχιστες ακόμη περιπτώσεις.

Στις 12:50 ο Γενικός Δείκτης με συναλλαγές 250 εκατ. ευρώ χάνει 3,3%, καθώς διαμορφώνεται προς τις 4.535 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v