Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Finansbank, οι επενδύσεις της ΔΕΗ, η δικαστική απόφαση για τη θυγατρική των ΕΛΠΕ στην πΓΔΜ και τα σενάρια για τις εκλογές είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Finansbank, οι επενδύσεις της ΔΕΗ, η δικαστική απόφαση για τη θυγατρική των ΕΛΠΕ στην πΓΔΜ και τα σενάρια για τις εκλογές είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Finansbank: Προάγγελο των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει η Εθνική στις 30 Αυγούστου αποτελούν τα μεγέθη της Finansbank, γράφει η ”Ημερησία”. Τα κέρδη εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 202 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 48%, ενώ το ενεργητικό της τράπεζας διαμορφώνεται στα 10,08 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Επενδύσεις της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε νέες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στην ελληνική αγορά προγραμματίζει η ΔΕΗ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ενώ στον αέρα βρίσκονται τα σχέδιά της στα Βαλκάνια, καθώς η μία μετά την άλλη οι γειτονικές χώρες φρενάρουν όλες τις προσπάθειες επέκτασης. Έως το τέλος του μήνα η ΔΕΗ αναμένεται να υπογράψει τη σύμβαση με τη ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή νέας μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι, ισχύος 400 MW, η οποία θα είναι έτοιμη να τεθεί στο σύστημα στα τέλη του 2009.

ΕΛΠΕ: Το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων επιδίκασε η διεθνής διαιτησία στη θυγατρική των ΕΛΠΕ, ΕΛΠΕΤ Βαλκανική (διυλιστήριο ΟΚΤΑ στα Σκόπια), επειδή οι κυβερνήσεις της πΓΔΜ δεν τήρησαν τους όρους της σύμβασης εξαγοράς του διυλιστηρίου, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”.

Interfish: Το 5% της Interfish απέκτησε ο όμιλος Jazan Development Co., ποσοστό που αντιπροσωπεύει 536.100 μετοχές. Όπως αναφέρουν τα ”Νέα”, σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 3,4 εκατ. ριάλ Σαουδικής Αραβίας, δηλαδή στα 880.000 δολάρια.

HSBC: Σε αναβάθμιση της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, με τη δημιουργία ειδικών υπηρεσιών αλλά και νέων καταστημάτων, προχωρά η HSBC, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”. Παράλληλα, ο διεθνής τραπεζικός κολοσσός δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για τις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Εκλογές: Κάλπες-εξπρές –στις 16 Σεπτεμβρίου- στήνουν στην κυβέρνηση, υπό τον φόβο των ομολόγων και του Γ. Ζορμπά, γράφουν τα ”Νέα”, ενώ ο ”Ελεύθερος Τύπος” αναφέρει ότι εξετάζεται και η 23η Σεπτεμβρίου. Σήμερα οι τελικές διαβουλεύσεις στο Μαξίμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v