Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Οι ΑΧΕ για την απόκτηση ποσοστού στον ΟΤΕ

Με ενδιαφέρον αναμένεται από τους αναλυτές η εξέλιξη της κίνησης για την απόκτηση από τη MIG ποσοστού άνω του 5% στον ΟΤΕ, αφού όπως επισημαίνουν, δεν είναι σαφές ποιο σχέδιο εξυπηρετεί η συγκεκριμένη κίνηση.

Marfin: Οι ΑΧΕ για την απόκτηση ποσοστού στον ΟΤΕ
Με ενδιαφέρον αναμένεται από τους αναλυτές η εξέλιξη της κίνησης για την απόκτηση από τη MIG ποσοστού άνω του 5% στον ΟΤΕ, αφού όπως επισημαίνουν, δεν είναι σαφές ποιο σχέδιο εξυπηρετεί η συγκεκριμένη κίνηση, αλλά ούτε και έως ποιου σημείου θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο ενδιαφέρον.

Θέση στο Δ.Σ. του ΟΤΕ μπορεί πλέον να ζητήσει η Marfin, έχοντας λόγο και στη στρατηγική του ομίλου, επισημαίνει στο πρωινό της report η Eurocorp. Η χρηματιστηριακή αναφέρεται και σε φήμες που θέλουν τη MIG να προχωρά σε επιθετική εξαγορά του ΟΤΕ, αν και επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο της φαίνεται απίθανο.

”Θολά” παραμένουν τα κίνητρα πίσω από την κίνηση της MIG, επισημαίνει η HSBC, αναφέροντας πως αφενός το ελληνικό δημόσιο κατέχει αποτελεσματικά την πλειοψηφία του Οργανισμού και, αφετέρου, στην περίπτωση του στρατηγικού εταίρου έχει αποκλείσει τους ενδιαφερόμενους από τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Κατά την Alpha Finance, το κόστος της απόκτησης του 5,3% εκτιμάται στα 550 - 600 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως αναφέρει η Marfin, ο ΟΤΕ είναι τώρα ο μεγαλύτερος μέτοχος στον ΟΤΕ μετά το δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v