Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράθυμη αντίδραση σε... 190 μετοχές

Τον… ράθυμο ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί και η ελληνική. Λίγο χαμηλότερα των 4.700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τη Eurobank και την Εθνική να ενισχύονται κατά 1%. Υπεραπόδοση για Τ.Τ., Cosmote, Intralot και 3Ε. Θετική αντίδραση για περίπου 190 μετοχές.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τακτική συντήρησης, εν αναμονή των επόμενων… αμερικανικών κινήσεων, τελούν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στην περιοχή των 4.700 μονάδων, έχοντας όμως καταγράψει προηγουμένως κορυφή στις 4.731 μονάδες.

Η γενικότερη στάση αναμονής αποτυπώνεται και στον τζίρο, με τις συναλλαγές να έχουν μειωθεί σημαντικά μετά τις 12:30 - 12:45. Μεγάλο μέρος του τζίρου επικεντρώνεται σε Εθνική, ΟΤΕ, Alpha Bank, MIG και Eurobank.

Στην Εθνική οι συναλλαγές λιγότερες απ’ ό,τι την αντίστοιχη ώρα της Παρασκευής δεν ξεπερνούσαν τα 25 εκατ. ευρώ.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται για ΟΤΕ (στα 23,04 ευρώ), Alpha Bank (στα 22,7 ευρώ), Eurobank (στα 24,46 ευρώ).

Η μετοχή της ΔΕΗ όπως και της Alpha Bank είναι λογικό να υποχωρούν μετά το… ξέσπασμα της Παρασκευής. Συντηρείται όμως η αντίδραση για τη μετοχή του Τ.Τ. που κερδίζει 4,3% στα 14,48 ευρώ.

Ενδιαφέρουσα από τεχνικής πλευράς διαμορφώνεται η Cosmote στα 21,80 ευρώ, η Intralot στα 24,56 ευρώ, η 3E στα 34,78 ευρώ.

Ανοδικά αντιδρά και η μετοχή της Σιδενόρ στα 12,40 ευρώ, η Ελληνική Τεχνοδομική στα 9,14 ευρώ (με τον όμιλο να ενδιαφέρεται να πουλήσει τη συμμετοχή της 30% στην Athens Resort, που κατέχει το 49% του Καζίνο της Πάρνηθας).

Σταθεροί παραμένουν οι αγοραστές στη μετοχή του ΟΠΑΠ και πάντα στο εύρος των 25,70 - 26,04 ευρώ.

Στη μετοχή της Attica Συμμετοχών θα σταθούμε για πολλοστή φορά καθώς οι συναλλαγές ξεπερνούν τις 460.000 τεμάχια, η δε τιμή προς τα 5,22 ευρώ (2,1%).

Για μία άλλη μετοχή που επίμονα μένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, το Alter, το… ταμπλό μιλά και σήμερα. Στη μετοχή επιδιώχθηκε αρχικά να μαζευτεί η προσφορά μέχρι τα χαμηλά των 8,9 ευρώ, με τους πωλητές όμως να παραμένουν μετρημένοι (με μόλις 18 πράξεις). Οι αγοραστές στη συνέχεις υποχρεώθηκαν να ανεβάσουν υψηλότερα τον πήχη μέχρι τα 9,79 ευρώ (7,8%).

Στις μετοχές των δύο συγκεκριμένων εταιριών εκτιμούμε εδώ και καιρό πως κυοφορούνται εξελίξεις, με την ακτοπλοΐα να έχει προβάδισμα από πλευράς... χρονικής συγκυρίας.

Προς τα 7,44 ευρώ αντιδρά με 3,9% η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου, ενώ μία από τις λίγες μετοχές που άντεξε στην κρίση, η Μέτκα, συνεχίζει στα 16,20 ευρώ.

Από πλευράς απόδοσης, για περίπου 190 τίτλους διαμορφωνόταν θετική τιμή. Ξεχώριζαν κυρίως οι Ευρωσυμμετοχές, Προοδευτική, Ατέρμων, PC Systems, Μοχλός, Vivere, Μαθιός, ΟΛΠ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ιmperio και Βιομηχανία Ζάχαρης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v