Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ - ΟΤΕ ”κόντρα” σε Eurobank - Πειραιώς

Συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας η σημερινή, καθώς οι πωλητές αμφισβητούν ευθέως την προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς που καταβάλλεται από τους αγοραστές μέσω ΟΠΑΠ (4,21%) και ΟΤΕ. Σε εύρος 85 μονάδων η διακύμανση του ΓΔ με τις πωλήσεις σε Eurobank και Πειραιώς να επιμένουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένας ΟΠΑΠ και λίγος ΟΤΕ δεν αρκούν για την απορρόφηση των κραδασμών που προκαλούν στην αγορά η συνεχιζόμενη ρευστοποίηση θέσεων σε Eurobank και Πειραιώς. Το.. κλήμα στράβωσε και για τον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο με τους πωλητές να υπερισχύουν σταδιακά από τα μέσα και μετά της συνεδρίασης σε Alpha Bank, Εθνική και Κύπρου.

Είναι ενδεικτικό πως στις… επίμαχες μετοχές των Eurobank και Πειραιώς πραγματοποιούνται συναλλαγές που ξεπερνούν τα 55 εκατ. ευρώ (στις 14.45), σε σύνολο τζίρου 360 εκατ. ευρώ.

Περίπου την ίδια ώρα η αρνητική εικόνα των συμβολαίων στους τρεις βασικούς αμερικανικούς δείκτες (μέχρι και 0,8% χαμηλότερα), καθιστούσαν ακόμη πιο επιφυλακτικούς ορισμένους επενδυτικούς κύκλους. Στη μετοχή του ΟΠΑΠ οι εντολές αγοράς μέχρι και 4,2% υψηλότερα (μέχρι τα 25,2 ευρώ), και στον ΟΤΕ μέχρι και 0,5% (προς τα 23,38 ευρώ).

Για τον ASE-20 μετά την εκ νέου υποχώρησή του χαμηλότερα των 2.400 μονάδων, η τάση επιβαρύνθηκε πιέζοντάς τον προς τις 2.370 μονάδες (-0,9%). Στα 6,70 ευρώ συνεχίζονταν σταθερή η διαπραγμάτευση του MIG, ενώ στη μετοχή της Coca-Cola οι εντολές έφθανα 0,4% υψηλότερα (προς τα 33,3 ευρώ).

Θετικά διαμορφώνονταν η διακύμανση της Αγροτικής Τράπεζας, Τιτάν, Ελληνική Τεχνοδομική, Vivartia, ΤΕΡΝΑ, Attica Συμμετοχών, ALTEC.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές είναι λογικό να έχει ανατραπεί σε βάρος των πρώτων, καθώς για λιγότερες από 100 μετοχές διαμορφώνονταν θετική τιμή και για περίπου 160 αρνητική.

Από την πλευρά των μετοχών με θετική μεταβολή στα 3,52 ευρώ παραμένει και 17,4% υψηλότερα η Infoquest, στα 4,22 ευρώ ο Παρνασσός, στα 3,86 ευρώ η Unibrain, στα 1,50 ευρώ η Τεχνική Ολυμπιακή, στα 8,90 ευρώ το Alter, στα 4,98 ευρώ η Attica Συμμετοχών και ορισμένες ακόμη εισηγμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v